avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de înmormântare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de înmormântare

Am un verisor care a decedat în vârstă de 52 ani nu era asigurat si nu avea nici un venit poate beneficia de ajutor de înmormântare de la primarie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 12 Octombrie 2019
Va trebui sa va adresati primariei. Daca primaria are foduri alocate prin bugetul local pentru ajutor de inmormantare, puteti beneficia de acesta.
Ajutorul de înmormântare se acordă în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, în cazul decesului unei persoane din familiile beneficiare de ajutor social sau al persoanei singure beneficiare de ajutor social (primarul poate dispune acordarea unui ajutor reprezentând o parte din cheltuielile cu înmormântarea).
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor înmormântare Anayram2009 Anayram2009 Bună seara ...eu asigurată...mama pensionară... fratele meu a decedat ,36 de ani ..era asistat social ..de la casa de pensii nu primeste nici un ajutor ..am ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare pt persoane fara nici un venit carsteaverginica carsteaverginica Buna ziua, o persoana care nu are nici un venit , in momentul decesului poate beneficia de vreun ajutor de inmormantare de la primarie ? Daca stiti legea ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces aureliacalin aureliacalin Socrul meu a decedad in decembrie ,nu era asigurat ,nici pensionar ,nici in somaj .Sotia lui nu are nici un venit .Baiatul are 40 de ani si lucreaza.Intrebarea ... (vezi toată discuția)