avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor înmormântare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor înmormântare

Bună seara ...eu asigurată...mama pensionară... fratele meu a decedat ,36 de ani ..era asistat social ..de la casa de pensii nu primeste nici un ajutor ..am intrebat personal ...raspunsul de la primărie ..,,primăria este săracă ..nu oferă ajutoare"...vreau sa stiu daca are vreun drept obligatoriu la ajutor de inmormântare ..si legea care sa sustină sau nu ..mulțumesc ptr ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:46, 12 Septembrie 2019
Cititi mai multe detalii aici:
[ link extern ]
Ajutorul de înmormântare, in speta, se acordă în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, în cazul decesului unei persoane din familiile beneficiare de ajutor social sau al persoanei singure beneficiare de ajutor social (primarul poate dispune acordarea unui ajutor reprezentând o parte din cheltuielile cu înmormântarea).
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de înmormântare . MihaaaM MihaaaM Bună ziua ! Fratele meu a decedat ,nu era asigurat nici pensionar ,avea doar ajutorul social de la Primărie .Beneficiem de ajutorul de înmormântare ?? Daca ... (vezi toată discuția)
Ajutor de înmormântare Tutuianumariana981@gmail.com Tutuianumariana981@gmail.com Am un verisor care a decedat în vârstă de 52 ani nu era asigurat si nu avea nici un venit poate beneficia de ajutor de înmormântare de la primarie (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap primeste ajutor de deces? dark0n3 dark0n3 Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana care primea ajutor de handicap si a decedat poate primi ajutorul de deces. Mentionez ca persoana respectiva nu a ... (vezi toată discuția)