Buna ziua,
Conform Codului fiscal aplicabil din 01.01.2016, pentru apartamentul in care este sodiul social al unei firme, impozitul este mult majorat.
In apartamentul de 3 camere in care locuiesc impreuna cu sotul meu in 2 camere, am permis ca fiica mea impreuna cu prietenul ei sa deschida o firma de proiectare in constructii in a 3-a camera, pentru care am intocmit un contract de comodat pentru 24 mp. Firma nu a functionat avand activitatea suspendata si bilantul zero.
Fiica mea si prietenul ei, actionarii firmei, nu doresc sa o inchida. Ei sunt plecati in strainatate unde lucreaza.
Acum ne confruntam cu majorarea impozitului apartamentului pentru aceasta firma care nu a adus nici un profit.
As dori sa stiu ce trebuie facut ca apartamentul sa nu fie impozitat pentru firma cu bilantul zero, existand doar cu numele, sau ce trebuie facut ca apartamentul sa fie impozitat ca firma doar pentru cei 24 mp pentru care am intocmit contract de comodat.
Multumesc pentru rspuns.
In apartamentul meu i-am permis fiicei mele si prietenului ei sa deschida (sediu social) o firma de proiectare care nu a activat niciodata, bilantul fiind zero.
Am intocmit un certificat de comodat pentru 24 mp. Am citit Codul Fiscal, dar este de neanteles pentru mine.
Va rog sa ma indrumati in pasii pe care trebuie sa-i fac pentru calculul impozitului marit pentru 24 mp din apartament si mai ales sa ma indrumati in pasii pe care trebuie sa-i fac sa nu platesc impozit marit atata timp cat firma exista doar cu numele. Fiica mea si prietenul ei, actionarii firmei sunt plecati in Franta.
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie dificila, creata de tensiunea dintre doi vecini, locatari ai unui bloc pe care-l administrez.
In mod constant o doamna isi acuza vecinul ca nu-i declara la cheltuieli pe cei doi nepotii, studenti in Cluj, care locuiesc in camin. Este adevarat ca aproape in fiecare zi dupa cursuri nepotii vin la masa, dupa care fiecare pleaca in treaba lui.
Mentionez ca blocul este contorizat.
Nu stiu ce sa fac sa scap de tensiunea creata intre cei doi. Luminita Floria