avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitarea apartamentelor locuinta si sediu firma
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitarea apartamentelor locuinta si sediu firma

Buna ziua,
Conform Codului fiscal aplicabil din 01.01.2016, pentru apartamentul in care este sodiul social al unei firme, impozitul este mult majorat.
In apartamentul de 3 camere in care locuiesc impreuna cu sotul meu in 2 camere, am permis ca fiica mea impreuna cu prietenul ei sa deschida o firma de proiectare in constructii in a 3-a camera, pentru care am intocmit un contract de comodat pentru 24 mp. Firma nu a functionat avand activitatea suspendata si bilantul zero.
Fiica mea si prietenul ei, actionarii firmei, nu doresc sa o inchida. Ei sunt plecati in strainatate unde lucreaza.
Acum ne confruntam cu majorarea impozitului apartamentului pentru aceasta firma care nu a adus nici un profit.
As dori sa stiu ce trebuie facut ca apartamentul sa nu fie impozitat pentru firma cu bilantul zero, existand doar cu numele, sau ce trebuie facut ca apartamentul sa fie impozitat ca firma doar pentru cei 24 mp pentru care am intocmit contract de comodat.
Multumesc pentru rspuns.
Cel mai recent răspuns: MrDerpson , utilizator 13:39, 15 Ianuarie 2016
Impozitul este marit numai daca se deduc cheltuielile cu acel spatiu pe firma. Adica daca se scade din calculul impozitului pe profit cheltuia cu lumina, telefonul, intretinerea etc.
Altfel, impozitul ramane cel de locuinta.

CristinaPaisa a scris:

Impozitul este marit numai daca se deduc cheltuielile cu acel spatiu pe firma. Adica daca se scade din calculul impozitului pe profit cheltuia cu lumina, telefonul, intretinerea etc.
Altfel, impozitul ramane cel de locuinta.


MFP ignora exceptia asta!


Redirectionati aceste intrebari si catre MFP.
Pagina lor este aici (lasati-le comment). Ei sunt cei in masura sa raspunda si sa clarifice TOT.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare locuinta pt.plata impozitului pe cladiri carmenbn carmenbn Noile reglementari dupa care se calculeaza impozitul pe cladiri impun evaluarea locuintei o data la 5 ani(persoane fizice) pt. a nu se plati impozit ... (vezi toată discuția)
Impozitare locuinta cu sediu firma conf nou cod fiscal Luminita Floria Luminita Floria In apartamentul meu i-am permis fiicei mele si prietenului ei sa deschida (sediu social) o firma de proiectare care nu a activat niciodata, bilantul fiind ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta +sedii pfa. Derulator Derulator Buna ziua, In situatia in care in locuinta pe care o detin am si doua sedii de PFA pentru copiii mei (CMI + traducator autorizat), dintre care una (CMI) nu ... (vezi toată discuția)