Noile reglementari dupa care se calculeaza impozitul pe cladiri impun evaluarea locuintei o data la 5 ani(persoane fizice) pt. a nu se plati impozit majorat.
1.Nu mi-e clar cum se numara cei 5 ani, de acum inainte sau in urma?Pe declaratie avem asa : la pct. V. a) "raport de evaluare intocmit in ultimii 5 ani anteriori anului de referinta".
Ma gandesc ca multa lume nu si-a evaluat casa, pt.ca nu prea sunt motive (exceptii credite, litigii, etc), toti platesc impozit marit???
2.Evaluarea trebuie facuta doar daca ai o firma inregistrata? Dar pt.locuintele mixte, unde e si o firma si locuieste si proprietarul?
această lege este abuzivă , eu persoană fizică ,dau două camere la o firmă pt. birou , vine statu ;fă evaluare 300 lei , plătește impozit mărit 2% din valoare de impozitare a imobilului , absurd , pt. 50 mp / impozit fără evaluare 3800 lei, poi nu iau chirie bani ăștia , iau în chirie numai persoane fizice , statu stă și ea bani , eu stau cu chiriași si pișă pereții.
Redirectionati aceste intrebari si catre MFP.
Pagina lor este aici (lasati-le comment). Ei sunt cei in masura sa raspunda si sa clarifice TOT. [ link extern ]