avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Evaluare locuinta pt.plata impozitului pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Evaluare locuinta pt.plata impozitului pe cladiri

Noile reglementari dupa care se calculeaza impozitul pe cladiri impun evaluarea locuintei o data la 5 ani(persoane fizice) pt. a nu se plati impozit majorat.
1.Nu mi-e clar cum se numara cei 5 ani, de acum inainte sau in urma?Pe declaratie avem asa : la pct. V. a) "raport de evaluare intocmit in ultimii 5 ani anteriori anului de referinta".
Ma gandesc ca multa lume nu si-a evaluat casa, pt.ca nu prea sunt motive (exceptii credite, litigii, etc), toti platesc impozit marit???
2.Evaluarea trebuie facuta doar daca ai o firma inregistrata? Dar pt.locuintele mixte, unde e si o firma si locuieste si proprietarul?
Cel mai recent răspuns: MrDerpson , utilizator 13:42, 15 Ianuarie 2016
această lege este abuzivă , eu persoană fizică ,dau două camere la o firmă pt. birou , vine statu ;fă evaluare 300 lei , plătește impozit mărit 2% din valoare de impozitare a imobilului , absurd , pt. 50 mp / impozit fără evaluare 3800 lei, poi nu iau chirie bani ăștia , iau în chirie numai persoane fizice , statu stă și ea bani , eu stau cu chiriași si pișă pereții.
Redirectionati aceste intrebari si catre MFP.
Pagina lor este aici (lasati-le comment). Ei sunt cei in masura sa raspunda si sa clarifice TOT.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinte 2016 AlexandraBraslasu AlexandraBraslasu Buna ziua, Cum se va proceda in cazul in care proprietarul unei locuinte este persoana fizica, dar chiriasul foloseste jumatate din spatiu pentru sediul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta +sedii pfa. Derulator Derulator Buna ziua, In situatia in care in locuinta pe care o detin am si doua sedii de PFA pentru copiii mei (CMI + traducator autorizat), dintre care una (CMI) nu ... (vezi toată discuția)
Impozitarea apartamentelor locuinta si sediu firma Luminita Floria Luminita Floria Buna ziua, Conform Codului fiscal aplicabil din 01.01.2016, pentru apartamentul in care este sodiul social al unei firme, impozitul este mult majorat. In ... (vezi toată discuția)