avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate sandu dorina

Activitate sandu dorina

ART. 220
(1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, impotriva caruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita sefului serviciului politiei rutiere pe raza caruia a fost constatata fapta restituirea documentului, inainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucratoare inainte de data parasirii teritoriului Romaniei.
(2) In situatia restituirii permisului de conducere potrivit alin. (1), seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane comunica sanctiunea aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul.
HG 1391 / 2006.
Deci il puteti solicita pe baza unei declaratii pe proprie răspundere, respectiv că nu veți conduce pe teritoriul RO până la finalizarea cercetărilor.
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema :
Mi a fost retinut permisul in Ungaria pentru consum de alcool, desi constatarea a fost facuta intr-o parcare privata nu pe drum public;deci nu conduceam.
Intrebarea este daca pot sa recuperez permisul de la autoritatile maghiare, pe baza unei declaratii ca nu voi conduce pe teritoriul Ungariei si dacă, in caz de suspendare a dreptului de a conduce (dosarul e inca la instanta), restrictia se aplica doar in Ungaria sau si pe teritoriul altor state.
Permisul auto este eliberat de autoritatile române. Multumesc !
Da, este obligat conform alin.(2): În perioada 1 ianuarie 2023—31 decembrie 2028, pentru
sectorul agricol și în industria alimentară, salariul de bază minim
brut pe țară garantat în plată va fi de minimum 3.000 lei lunar,
fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, pentru
un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună. Legea 135 / 2022 art.III.(derogare de la codul muncii).Cele doua conditii sunt doar pentru a obtine deduceri fiscale.
Buna ziua.
V-aș ruga dacă se poate o opinie și dacă există, indicarea temeiului legal.
În primă instantă petentul a fost decăzut din proba cu expertiza pe care el însuși a propus-o, deoarece nu a achitat avans expert. În termenul legal a declarat apel unde solicită din nou efectuarea unei expertize. E admisibilă o astfel de probă având în vedere că a dat dovadă de dezinteres la prima instanță ? Precizez că nu invocă motive temeinice, independente de voința sa care să-l fi împiedicat să se conformeze dispozițiilor instanței de fond. Multumesc !
Am o dilema si v.as ruga sa ma ajutati : In cazul in care prin hotararea instantei se dispune modificarea unui articol dintr-o decizie de stabilire a drepturilor salariale,
respectiv modificarea cuantumului (decizia fiind din iulie 2016), fără a se acorda si recalcularea / restituirea diferentelor salariale pentru perioada iulie 2016 - iunie 2017 (nu am cerut), instituția este obligata sa.mi recalculeze / restituie aceste diferente ? ; sau va trebui sa cer aceasta diferenta salariala printr-o altă acțiune in instanta ? Multumesc !