avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema : Mi a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema : Mi a fost retinut ...

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema :
Mi a fost retinut permisul in Ungaria pentru consum de alcool, desi constatarea a fost facuta intr-o parcare privata nu pe drum public;deci nu conduceam.
Intrebarea este daca pot sa recuperez permisul de la autoritatile maghiare, pe baza unei declaratii ca nu voi conduce pe teritoriul Ungariei si dacă, in caz de suspendare a dreptului de a conduce (dosarul e inca la instanta), restrictia se aplica doar in Ungaria sau si pe teritoriul altor state.
Permisul auto este eliberat de autoritatile române. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:25, 2 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
.Buna ziua, permisul trebuie să ajungă în România!Astfel, statul unde a fost reținut permisul auto românesc are obligația să trimită actul către ambasada ce il reprezintă în România în maxim șase luni, însoțit de o dovadă justificativă, prin care se menționează motivul pentru care a fost reținut. Mai departe, reprezentanții ambasadei transmit actele către Direcția Rutieră de la nivelul Poliției Române care le trimite către unitatea din localitatea unde domiciliază posesorul permisului. Iar de la acest serviciu permisul poate fi recuperat de șoferi. Permisul auto rămâne la polițiști, până la împlinirea perioadei de suspendare, dacă fapta pentru care a fost reținut este incriminată și în legislația românească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat in germania nicusor1 nicusor1 mi sa retinut permisul de conducere pe teritoriul german pentru 15 zile.vreau sa stiu daca apare in Romania ca il am suspendat? (vezi toată discuția)
Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda clau2233 clau2233 Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda pe o perioada de 5luni datorita alcolemiei de 0.45% aer expirat,nu mi s.au luat probe biologice! Autoritatile ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate in ungaria alinraul alinraul Am avut un accident in Ungaria rezultat din cauza neacordarii de prioritate. Nu am oprit la stop. Am lovit cu camionul o masina mica dar nu au fost victime. ... (vezi toată discuția)