avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neacordare de prioritate in Ungaria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neacordare de prioritate in Ungaria

Am avut un accident in Ungaria rezultat din cauza neacordarii de prioritate.
Nu am oprit la stop. Am lovit cu camionul o masina mica dar nu au fost victime. Am dat declaratii la politie , nu am primit amenda, permisul nu mi-a fost retinut si au zis sa astept acasa prin posta hotararea. Agentii de politie au zis ca am drept de conducere doar in afara teritoriului Ungariei
Intrebarea mea este ce mi se poate intampla? Exista posibilitatea sa imi suspende permisul si sa primesc acasa amenda?
Cel mai recent răspuns: alinraul , utilizator 12:33, 5 Mai 2010
neacordarea de prioritate constituie contraventie si nu infractiune, nu s-a retinut permisul intrucat accidentul nu s-a soldat cu vatamarea corporala sau uciderea unei persoane , nu stiu cine a eliberat permisul ?
Singurele raspunsuri corecte si la obiect,pot fi date de un jurist maghiar sau de cunoscatori ai legislatiei rutiere maghiare.
Permisul este eliberat de Pol Mun Alba-Iulia.
Oare va trebui sa mi se suspende permisul de catre autoritatile romane ? Pt ca legea noastra asa zice.Pe mine ma intereseaza ce se intampla cu permisul meu de conducere in ideea de a-mi gasi altceva de munca in domeniul transporturilor
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
alinraul, utilizator
Este posibil ca daca politia maghiara transmite politiei romane aceasta masura,politia romana sa ia o astfel de masura.
Depinde si cat timp a trecut de contraventia de pe teritoriul maghiar si daca se cface vreo comunicare.
m-am interesat la politie si doua persoane de acolo au zis ca daca nu mi-au luat autoritatile maghiare permisul ei nu o sa mi-l mai ia . Deasemenea au zis ca ma pot astepta acasa la o amenda si la o eventuala interdictie de a mai conduce pe teritoriul Ungariei pe o perioada de...
Din spusele agentilor care au intervenit la fata locului au zis ca ar fi vorba de 6 luni de interdictie de a conduce in Ungaria. Eu i-am intrebat daca mai am drept de conducere si ei au zis ca am dar nu pe teritoriul Ungariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema : mi a fost retinut ... sandu dorina sandu dorina Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema : Mi a fost retinut permisul in Ungaria pentru consum de alcool, desi constatarea a fost facuta intr-o parcare ... (vezi toată discuția)
Retinere permis strain ba.marinescu ba.marinescu Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu retinerea permisului strain. Sunt roman cu domiciliul in Germania si posed permis de ... (vezi toată discuția)
Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)