avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate mosh_gerrila

Activitate mosh_gerrila

Buna seara,
Pana de curand, lucram ca sef de echipa (maistru, reglor, team leader ... cum vreti sa-i spuneti) la o fabrica a unei multinationale. De cateva zile am fost facut CTC-ist (controlor calitate). Explicatia a fost ca "am fost ultimii veniti" deci, primii plecati, as completa eu (nu sunt singurul in aceasta situatie). Salariul va fi acelasi, timp de trei luni, dupa care, urmeaza sa intre in grila de salarizare de la CTC (sa se micsoreze). Teoretic nu este o retrogradare, din moment ce, cele doua functii nu au legatura, venind din departamente diferite. Practic, insa, CTC-istul este operator (muncitor), lafel ca operatorii pe care ii aveam in subordine.
De mentionat ca nu am avut abateri disciplinare, sau performante slabe inregistrate (din moment ce am primit si bonus pe luna februarie).

Ma poate lamuri cineva cu partea juridica? Este legal asa ceva? Cum sa ma opun deciziei?
P.S. Inca nu am semnat nimic.

O seara placuta
Salut,

Sprayul lacrimogen despre care vorbiti este cel cu piper, sau e alta mancare de peste. O alta intrebare ar fi daca este nevoie de vreo autorizatie de la politie, sau ceva de genul asta pentru detinerea lui?
poate am gresit forumul, dar, totusi, ...un raspuns, va rog...?!
Salut,
Ma poate lamuri cineva care este statutul legal al spray-urilor de autoaparare? Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti ca sa detii asa ceva si care e diferenta intre spray paralizant, spray cu piper si alte tipuri.
Buna ziua!
Sunt student si locuiesc in caminul unui liceu (cu acte in regula), cu doi colegi de camera. Cand am ajuns in camera am gasit usa descuiata (poate sa fi fost fortata, desi nu prea mi se pare) si laptopul imi lipsea. Am depus plangere la politie, dar, nu se grabesc sa faca mare lucru. Principalul meu inters in momentul asta este sa imi recuperez bunul, sau contravaloarea. Ce parghii legale am sa obtin despagubiri de la respectivul liceu, in cazul in care politia nu va ajunge la o concluzie?