avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate max2

Activitate max2

Dupa cum suna legea banuiesc ca trebuie deschis proces AJOFM-ului pentru recunoasterea dreptului la somaj si nu societatii care nu a platit.

Asadar, angajatorul nu plateste bazandu-se pe faptul ca "datoreaza si nu plateste", iar angajatul trebuie sa se judece cu cine mai poate?!
Multumesc pentru informatii!
O sa merg la AJOFM sa le expun situatia. Pe pagina web a institutiei este mentionata obligativitatea depunerii formularului "anexa 26" in care sunt inscrise contributia si documentul prin care s-a achitat datoria catre somaj.
Mentionez ca sunt din Constanta si am aflat ca aici sunt alte "interpretari" ale legii in materie de acordare a somajului.
Este adevarat sunt mici datoriile la somaj, dar pretinde ca nu i se accepta doar plata somajului ci si celelalte datorii. care sunt destul de substantiale.
Patronul nu-mi poate da somaj pentru ca nu are platite datoriile la stat (CAS, somaj..), nici la el nu pot ramane pentru ca nu plateste si ar vrea sa inchida societatea. Exista vreo solutie prin care as putea intra totusi in somaj?
Buna ziua,
Cu ocazia ridicarii carnetului de munca de la ITM am aflat ca din octombrie 2009 patronul mi-a modificat norma de lucru la 4 ore. Modificarea se face cu act aditional, dar eu nu am semnat si nici informat nu am fost de acest lucru.
Stiti cumva ce solutii am pentru a-mi recupera aceste ore.
Banuiesc ca si la somaj, daca intru, ma afecteaza. (dupa discutia cu patronul cred ca este iminenta)
Va multumesc!