avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare abuziva a normei de lucru la 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare abuziva a normei de lucru la 4 ore

Buna ziua,
Cu ocazia ridicarii carnetului de munca de la ITM am aflat ca din octombrie 2009 patronul mi-a modificat norma de lucru la 4 ore. Modificarea se face cu act aditional, dar eu nu am semnat si nici informat nu am fost de acest lucru.
Stiti cumva ce solutii am pentru a-mi recupera aceste ore.
Banuiesc ca si la somaj, daca intru, ma afecteaza. (dupa discutia cu patronul cred ca este iminenta)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 31 Mai 2011
Numai printr-o actiune in instanta se poate rectifica acea perioada ... sau .. mergeti la ITM la inspectorul la care este arondat acel angajator si vedeti ce va poate spune in legatura cu acele inscrieri in acrnetul de munca .
De asemenea, puteti depune o plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea concursului de infractiuni : fals si uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de muncã Dan1024 Dan1024 Data-limită pentru restituirea carnetelor de muncă titularilor a expirat. Cu toate acestea, eu nu am primit carnetul de muncă nici pînă astăzi, pe motiv ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca fara informarea angajatului . termen de contestare Bonix Bonix Mi s-a modificat contractul individual de munca de catre angajator - fara ca eu sa fiu instiintat . Mi s-a modificat salariul si functia ocupata . Acest ... (vezi toată discuția)
Greseala itm sau angajator ..... anamariamagdici anamariamagdici am ridicat cartea de munca de la itm ca intamplator imi trebuia o copie, oricum ele nu se mai tin acolo ci le pastram la domiciliu ca amintire, insa am o ... (vezi toată discuția)