avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greseala itm sau angajator .....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greseala itm sau angajator .....

am ridicat cartea de munca de la itm ca intamplator imi trebuia o copie, oricum ele nu se mai tin acolo ci le pastram la domiciliu ca amintire, insa am o nelamurire cu privire la faptul ca ar fi trebuit sa fie scris in ea ca de la 1 ianuarie 2007 se modificase brutul pentru cei cu studii superioare la 880 iar mie ultima actualizare referitor la salariul de baza este din 25.09.2007 cu 550 cand mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediu crestere copil pana la doi ani , sa inteleg ca nu au facut nici un act aditional in ianuarie 2007 cu modificarea care era necesara conform legii? sa ma adresez ITM-ului?:O
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 10 Aprilie 2011
1. Este posibil ca angajatorul sa nu fi depus la ITM actul aditional de modificare a salariului sau ITM sa fi omis sa il inregistreze in carnetul de munca.
2. Mergeti la ITM sa verifice documentele dvs. din biblioraftul unitatii la care ati lucrat.
3. Daca aveti acasa un exemplar din acel act aditional il duceti la ITM si va face inregistrarea in carnetul de munca.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. Care este perioada in care ati avut c.i.m. suspendat?

2. Este posibil ca angajatorul sa nu fi depus decizia de majorare a salariului la 01.01.0277 ... daca se facea act aditional, atunci trebuia sa aveti si dvs un exemplar.
tudorvaleriu a scris:

1. Este posibil ca angajatorul sa nu fi depus la ITM actul aditional de modificare a salariului sau ITM sa fi omis sa il inregistreze in carnetul de munca.
2. Mergeti la ITM sa verifice documentele dvs. din biblioraftul unitatii la care ati lucrat.
3. Daca aveti acasa un exemplar din acel act aditional il duceti la ITM si va face inregistrarea in carnetul de munca.

Va multumesc pentru sprijinul acordat, sincer nu imi aduc aminte daca am semnat sau nu un act aditional, nu detin acasa, stiu ca sefa era extrem de nervoasa ca trebuia sa ne modifice salariile...era o nebunie la servici atunci....am sa verific insa daca nu au depus act aditional nu e corect pentru ca la calculul indemnizatiei de somaj sunt afectata.
freeelis a scris:

1. Care este perioada in care ati avut c.i.m. suspendat?

2. Este posibil ca angajatorul sa nu fi depus decizia de majorare a salariului la 01.01.0277 ... daca se facea act aditional, atunci trebuia sa aveti si dvs un exemplar.

perioada de contract suspendat este septembrie 2007-iunie 2011 pentru ca am trecut prin doua concedii crestere copil fara intrerupere legea intrase in vigoare cu 01.01.2007
Nu se facea act aditional de majorare a salariului , ci decizie colectiva sau individuala de majorare.

Art.17 alin.4 C.mun. prevede ca, orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.

Prin urmare, fie angajatorul nu a depus o astfel de decizie la ITM, fie inspectorul de la ITM a omis sa o treaca in carnetul de munca.
In acest caz, luati legatura cu inspectorul ITM la care este arondat angajatorul pentru a rectifica inscrierile in carnetul dvs de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie la itm? florentyna florentyna am si eu o intrebare: societatea unde lucrez isi tine singura cartile de munca. am in decembrie o crestere salariala pt un angajat. am depus declaratiile la ... (vezi toată discuția)
Salriu minim de 440 ron???? paladan paladan astazi la ITM mi s-a comunicat ca salariul minim pe economie este de 440 ron incepand cu 1.01.2007. Acum cateva zile m-au pus sa fac act aditional de marire ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la itm ncris78 ncris78 Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)