avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii decizie la itm?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

decizie la itm?

am si eu o intrebare:
societatea unde lucrez isi tine singura cartile de munca.
am in decembrie o crestere salariala pt un angajat.
am depus declaratiile la toate institutiile cu salariul marit, dar trebuie sa trimit la itm si o decizie de marire de salariu sau este suficienta declaratia si statul de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 8 Ianuarie 2009
Trebuie sa faci 1 act aditional de modificare salariu pentru angajatul respectiv, in 3 exemplare.
Nu sunt suficiente statul si declaratia, trebuie sa duci la ITM si 3 exemplare de act aditional , 1 ramane la ei, 1 il dai salariatului si 1 il pastreaza firma la dosarul de personal al angajatului.
Orice modificare a unuia dintre elementele c.i.m. în timpul executării acestuia impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
Actul aditional sau decizia de modificare a salariului se depune la ITM in termen de 5 zile de la perfectarea acestuia/acesteia.
in cazul in care ne tinem noi cartile de munca , mai este nevoie sa fie trimisa la itm?
nu este o dispozitie interna?
Da, este necesar sa depuneti aceasta decizie la ITm intrucat la inchiderea carnetului de munca al unui salariat ITM-ul va certifica inscrierile efectuate in el de catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare de pastrare cm societate deea_nov deea_nov Ce acte mai trebuie inregistrate la ITM daca societatea a obtinut aprobarea pentru pastrarea C.M.? Contractul de munca se inregistreaza? Dar actele aditionale ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la itm ncris78 ncris78 Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)
Marire de salariu fara semnare de act aditional strumfitza strumfitza Buna ziua, Acum o luna am primit o marire de salariu. Am intrebat cand smenez act aditional si mi-au zis ca pana la sfarsitul luni voi semnat. E deja sf ... (vezi toată discuția)