avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte aditionale la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte aditionale la ITM

Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe economie.
Un angajat are nevoie de o copie dupa cartea de munca actualizata, pentru a contracta un credit la banca. Dar nefiind depuse acte la Itm, in cartea de munca nu ii vor aparea majorarile salariale. Chiar daca poate dovedi salarul sau cu statul de plata vizat de itm si semnat de angajat, banca ii cere copie dupa cartea de munca.
Se pot face acte aditionale sau decizii, cu data majorarii salariului si se pot depune la ITM in prezent?
Sau cum se poate trece in cartea de munca salariul majorat, cel actual?
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 10:16, 19 Martie 2010
Da, dar ITM-ul va amenda societatea care nu a depus in termenul legal actele care au stat la baza modificarii salariului.
Si e normal ca ITM-ul sa preia si sa vizeze lunar statele de plata? Chiar daca au avut loc modificari salariale fata de luna precedenta?
Da este normal. Atata timp cat functionarii de la ghiseu ocupa acel loc, au obligatia inregistrarii tuturor documentelor pe care le duceti.
Cei care verifica si sanctioneaza neregulile, luand masuri de indreptare a respectivelor nereguli este corpul de control al itm-ului. ;)
Deci rezolvarea in acest caz ar fii ca firma sa depuna deciziile de majorare a salariilor. Care ar fii cuantumul amenzii dat de ITM in acest caz?
Depinde daca este la prima abatere, daca mai are si alte nereguli sau nu, etc.

Astfel, conform Legii 130/1999:
Art. 2. (2) Angajatorii sunt obligaţi să depună la inspectoratele teritoriale de muncă la care se păstrează şi se completează carnetele de muncă ale salariaţilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;

Art. 7. - Nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 1, 2, ale art. 3 alin. (2) şi ale art. 5 alin. (2) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei.

Alte discuții în legătură

Decizie la itm? florentyna florentyna am si eu o intrebare: societatea unde lucrez isi tine singura cartile de munca. am in decembrie o crestere salariala pt un angajat. am depus declaratiile la ... (vezi toată discuția)
Anexa la cim referitoare la service 24h romeo3108ro romeo3108ro anexele la CIM in care se specifica ca se primesc anumite sume de bani in urma prestarii unor servicii gen service 24 H trebuiesc inregistrate la ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu in cartea de munca ramona_stoenescu@yahoo.com ramona_stoenescu@yahoo.com Buna ziua! Am fost angajata la 01.10.2008 cu Conventia 80, incadrare tineri absolventi cu salariul de incadrare de 1080 RON. La 01.01.2009 s-a facut majorarea ... (vezi toată discuția)