Data-limită pentru restituirea carnetelor de muncă titularilor a expirat. Cu toate acestea, eu nu am primit carnetul de muncă nici pînă astăzi, pe motiv că ITM nu le-a înapoiat firmei. Eu suspectez firma că nu a plătit toate contribuţiile (am primit fişa fiscală pe 2010, dar nu şi pe 2008 şi 2009; colegii mei angajaţi de curînd au primit carnetele de muncă, etc). Am nevoie urgentă de carnetul de muncă.
1. Pot să-mi recuperez carnetul de muncă direct de la ITM? Dacă, da – cum?
2. Care vor fi consecinţele ridicării “premature” a carnetului de muncă asupra contribuţiilor încă neplătite de către firmă?
1. Mergeti la inspectorul ITM la care este arondat angajatorul si solicitati sa va elibereze carnetul de munca ...
2. Consecinte pentru neplata contributiilor nu o sa aveti decat la daca va veti pensiona , veti intra in somaj .
3. Angajatorul nu ramane dator la ITM in ceea ce priveste neplata contributiilor ... ITM-ul nu gestioneaza aceste bugete ... a gestionat numai comisionul privind acrnetele de munca si care de la 01.01.2011 nu se mai plateste.
Mulţumesc pentru sugestii.
Bineînţeles, după ridicarea carnetului de muncă, acesta rămîne cu înregistrările făcute pînă la data ridicării sale de către mine de la ITM.
Pentru a urmări modul în care angajatorul şi-a plătit obligaţiile restante aş putea solicita fişele fiscale. Aceasta este o metodă indirectă de verificare. O altă metodă de verificare ar fi să plătesc o taxă la ITM pentru a-mi furniza înregistrările din REVISAL. Este corect?