avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract de munca fara informarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract de munca fara informarea angajatului . Termen de contestare

Mi s-a modificat contractul individual de munca de catre angajator - fara ca eu sa fiu instiintat . Mi s-a modificat salariul si functia ocupata . Acest lucru s-a intamplat acum vreo 4 luni . Eu am aflat intamplator vazand cartea de munca . Mai pot cere diferenta de bani avand in vedere cat timp a trecut ? In ce termen pot contesta si solicita banii de care am fost lipsit ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 22 Iulie 2009
Din ceea ce spuneti dumneavoastra inseamna ca vi s-a marit salariul si ati fost promovat. Nu poate fi operata nici o modificare in carnetul de munca fara intocmirea unui act aditional semnat de catre salariat si angajator. Ii rugati sa va arate pe ce baza au operat ei in carnetul de munca .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interesant, dar puteti face plangere la politie caci modificarea postului si salariului se face prin act adtional la CIM si prin Decizia angajatorului.
Faceti o petitie la ITM
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice modificare la c.i.m. se face prin act aditional incheiat cu acordul ambelor parti.
La politie puteti face plangere penala pentru savarsirea unui concurs de infractiuni , fals in înscrisuri sub semnãturã privatã si uz de fals.

Drepturile salariale restante se pot in termen de 3 ani de zile de la data nasterii dreptului de a le primi (data de cand trebuia sa fie platita suma corecta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

State de plata nesemnate de angajat, caz penal? laculcunuferi laculcunuferi Tocmai am plecat de la un loc de munca unde am lucrat o buna perioada de timp. Cat timp am lucrat la aceasta firma, nu am vazut niciun stat de plata, nu am ... (vezi toată discuția)
Sanctiune alonso_first_one alonso_first_one Daca un angajator a semnat in locul unui angajat pe contractul de munca sau pe actul aditional contractului de munca,ce sanctiune i se poate da si cum as putea ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)