Tocmai am plecat de la un loc de munca unde am lucrat o buna perioada de timp. Cat timp am lucrat la aceasta firma, nu am vazut niciun stat de plata, nu am semnat niciunul, nu am vazut fluturasi, iar banii ii primeam in mana, nu pe card. State de plata cu siguranta s-au semnat, dar nu de catre noi, angajatii. De asemenea, desi toti angajatii eram cu studii superioare, nu ne-au fost trecute pe cartea de munca si am fost trecuti cu 4 ore, cu vreo 250 RON brut. Mai mult, pe carte apare o modificare de la 4 ore la 2 ore, care legal si normal, implica un act aditional semnat de mine, prin care eram de acord cu aceasta modificare. Eu nu am semnat niciun act si nici nu am fost instiintat.
Acum, angajatorul refuza sa imi plateasca ultimul salariul, iar eu doresc sa imi cer acest drept salariul. Cu aceasta situatie, ma poate ajuta ITM-ul sa imi obtin banii?
Adresati-va instantei de judecata ,chemati-l in judecata pe angajator ca sa va plateasca salariul cuvenit.Nu ar fi lipsit de interes sa verificati daca a platit creantele bugetare aferente salariului.
Puteti sa solicitati I.T.M o copie a unui eventual act aditional la contractul de munca prin care vi s-a redus fara acordul dvs timpul de lucru si ca atare si indemnizatia datorata.Daca dvs nu ati semnat statele ,le-a semnat altcineva ,este clar ca suntem in prezenta infractiunii de uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata.POsibil sa fi redus timpul de lucru ca sa nu plateasca statului suma datorata.
andrei_coma
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai daca nu ati semnat nici un act aditional, s-a semnat in locul d-voastra dar de altcineva, clar este uz de fals iar uzul de fals ca infractiune se pedepseste conf. cod penal.
Luati legatura cu ITM si cereti toate actele aditionale la contractul de munca, eventual daca sunteti in conflict de munca puteti sa depuneti si o plangere. Pt. statele de plata se poate face plangere si la Garda Financiara.
Daca ati plecat de la locul de munca cu demisie, mare lucru nu mai puteti face, dar daca vi s-a desfiintat postul sau v-a dat afara pt alte motive, puteti contesta decizia de concediere in termen de 30 de zile. Nu se plateste taxa de timbru, se solutioneaza mai repede, si chiar va puteti reprezenta singur in instanta.:)
1. ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de catre angajatori si aflate in arhiva, decat instantei de judecata, politiei si parchetului.
2. Plangerea penala (pentru fals si uz de fals) se depune la Parchet sau Politie ... Garda Financiara nu se ocupa cu stabilirea autenticitatii semnaturilor pe statele de plata.
3. Actionati in judecata pe angajator si va inscrieti in fals cu acele acte aditionale nesemnate de dvs.