avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... State de plata nesemnate de angajat, caz penal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

State de plata nesemnate de angajat, caz penal?

Tocmai am plecat de la un loc de munca unde am lucrat o buna perioada de timp. Cat timp am lucrat la aceasta firma, nu am vazut niciun stat de plata, nu am semnat niciunul, nu am vazut fluturasi, iar banii ii primeam in mana, nu pe card. State de plata cu siguranta s-au semnat, dar nu de catre noi, angajatii. De asemenea, desi toti angajatii eram cu studii superioare, nu ne-au fost trecute pe cartea de munca si am fost trecuti cu 4 ore, cu vreo 250 RON brut. Mai mult, pe carte apare o modificare de la 4 ore la 2 ore, care legal si normal, implica un act aditional semnat de mine, prin care eram de acord cu aceasta modificare. Eu nu am semnat niciun act si nici nu am fost instiintat.
Acum, angajatorul refuza sa imi plateasca ultimul salariul, iar eu doresc sa imi cer acest drept salariul. Cu aceasta situatie, ma poate ajuta ITM-ul sa imi obtin banii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 18 Noiembrie 2010
Adresati-va instantei de judecata ,chemati-l in judecata pe angajator ca sa va plateasca salariul cuvenit.Nu ar fi lipsit de interes sa verificati daca a platit creantele bugetare aferente salariului.
Puteti sa solicitati I.T.M o copie a unui eventual act aditional la contractul de munca prin care vi s-a redus fara acordul dvs timpul de lucru si ca atare si indemnizatia datorata.Daca dvs nu ati semnat statele ,le-a semnat altcineva ,este clar ca suntem in prezenta infractiunii de uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata.POsibil sa fi redus timpul de lucru ca sa nu plateasca statului suma datorata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai daca nu ati semnat nici un act aditional, s-a semnat in locul d-voastra dar de altcineva, clar este uz de fals iar uzul de fals ca infractiune se pedepseste conf. cod penal.
Luati legatura cu ITM si cereti toate actele aditionale la contractul de munca, eventual daca sunteti in conflict de munca puteti sa depuneti si o plangere. Pt. statele de plata se poate face plangere si la Garda Financiara.
Daca ati plecat de la locul de munca cu demisie, mare lucru nu mai puteti face, dar daca vi s-a desfiintat postul sau v-a dat afara pt alte motive, puteti contesta decizia de concediere in termen de 30 de zile. Nu se plateste taxa de timbru, se solutioneaza mai repede, si chiar va puteti reprezenta singur in instanta.:)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de catre angajatori si aflate in arhiva, decat instantei de judecata, politiei si parchetului.

2. Plangerea penala (pentru fals si uz de fals) se depune la Parchet sau Politie ... Garda Financiara nu se ocupa cu stabilirea autenticitatii semnaturilor pe statele de plata.

3. Actionati in judecata pe angajator si va inscrieti in fals cu acele acte aditionale nesemnate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura falsa pe state de plata mihaela.vlad mihaela.vlad buna ziua! acum citeva zile am demisionat din motive ca nu mi-am primit salariile pe trei luni. Statele de plata pe luna septembrie si octombrie nu le-am ... (vezi toată discuția)
Modificare unilaterala act aditional dupa ce forma initiala a fost semnata de ambele parti Buna ziua, Am semnat un act aditional in care se specifica modificarea functiei si perioadei de lucru, dar in care nu se specifica nimic de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul - fals in semnatura Andrasun Andrasun Buna. Am o problema destul de grava la locul de munca si as vrea un sfat in legatura cu ce ar trebui sa fac in situatia mea. Lucrez de aproape 4 ani la o firma ... (vezi toată discuția)