avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul - fals in semnatura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul - fals in semnatura

Buna. Am o problema destul de grava la locul de munca si as vrea un sfat in legatura cu ce ar trebui sa fac in situatia mea. Lucrez de aproape 4 ani la o firma cu care am contract pe o perioada nedeterminata. Pana acum nu am semnat nici o hartie legala, nu am semnat niciodata un stat de plata, nu am semnat niciodata o marire sau reducere de salariu, desi au fost, asta pt ca altcineva a semnat in locul meu. Printr-o coincidenta fericita sau nu, am aflat ca de o luna mi-au redus salariul pe cartea de munca intr-un mod major, act aditional semnat de asemenea de altcineva. Ce sa fac? Sa ii dau in judecata? Si daca da, pt ce fapt? Ca mi-au falsificat semnatura timp de aproape 4 ani, pt faptul ca oficial nu am semnat nici o ridicare de salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:45, 3 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In primul rand, va trebui sa obtineti o copie de pe acel act ... potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Asadar, depuneti o solicitare scrisa la angajator sa va inmaneze un exemplar de pe acel act aditional ... daca nu va comunica , atunci sesizati ITM-ul.

2. Dupa obtinerea lui daca constatati ca semnatura nu va apartine atunci puteti sesiza:
- instanta de judecata pentru anularea acestuia si repararea prejudiciului cauzat.
- organele de cercetare penala - politie /parchet - pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata , unde apoi va puteti constituie ca parte civila.

Am un numar de 6 acte aditionale semnate in fals, copii sau originale, problema e ca pana si contractul individual de munca este semnat in fals. Pe un singur act aditional exista o semnatura a mea. As vrea insa sa stiu care e de fapt situatia mea si daca acele acte au fost cu adevarat inregistrate undeva. Imi poate elibera cineva acte care dovedesc situatia mea pe cartea de munca? Multumesc mult pt raspuns
Despre ce perioada este vorba?
Pai incepand cu octombrie 2009. De atunci muncesc in cadrul firmei
Pana la 01.01.2011 , actele privind privind incheierea, executarea, modificarea şi incetarea contractelor individuale de munca se depuneau a ITM ... in acest sens, incercati sa deputeti o solicitare la ITM, in baza Legii nr.544/2001, sa va elibereze copii de pe acele acte aditionale.

Alte discuții în legătură

Incetare abuziva cim pe perioada determinata jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va supun atentiei urmatoarea situatie: verisoara mea s-a angajat pe perioada determinata pe un post al carui titular de drept era in ... (vezi toată discuția)
Ce sa fie? Rebeca25 Rebeca25 Astazi tocmai am aflat ca de la 1 iulie 2015 am fost trecuta la jumatate de norma. Nu am semnat nicio anexa....niciun act aditional cum este posibil? ce pot ... (vezi toată discuția)
Contract cu 2 ore de munca mary_131979 mary_131979 Buna ziua. am si eu o problema poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat. de aproape 2 ani lucrez la un patron , timp de 10 luni am semnat vre-o trei ... (vezi toată discuția)