avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare unilaterala act aditional dupa ce forma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare unilaterala act aditional dupa ce forma initiala a fost semnata de ambele parti

Buna ziua,
Am semnat un act aditional in care se specifica modificarea functiei si perioadei de lucru, dar in care nu se specifica nimic de salariu.
Angajata de la ITM a sesizat acest lucru si reprezentantul angajatorului adauga cu pixul o suma reprezentand salariul. Actul aditional este primit la ITM.
Se considera fals sub semnatura privata? Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc,
Posibil sa fie considerat fals sub semnatura privata , insa modificarea functiei si a perioadei de munca nu implica si modificarea salariului.

In ce data s-a produs acest lucru?
Actul a fost semnat si dus la ITM in decembrie 2010 dar cu incepere din ianuarie 2011.
doina_1961 a scris:

Actul a fost semnat si dus la ITM in decembrie 2010 dar cu incepere din ianuarie 2011.



Puteti solicita in instanta anularea acelui act aditional , pe considerentul ca la data incheierii actului nu era specificat salariul, acesta fiind introdus ulterior cand s-a depus actul spre vizare la ITM.
As mai avea cateva intrebari:
1. Anularea va fi partiala sau integrala? In sensul ca se poate anula inclusiv schimbarea timpului de lucru si a functiei (cu care am fost de acord, semnand), sau numai salariul care l-au modificat pe baza acestui act modificat ulterior? (Salariul a fost foarte mult micsorat)
2. Daca actul aditional ar fi anulat partial sau total, angajatorul va fi obligat sa imi plateasca diferenta de salariu ?
3. In instanta se poate face contestatie in 30 de zile, acum se mai poate face ceva?
4. Daca as depunde plangere la Parchet acest lucru ar include anularea actului aditional sau ce as putea obtine in urma acestei lucru?
Va multumesc foarte mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Anularea va fi partiala daca solicitati numai anularea prevederii referitoare la salariu .

2. Daca instanta va anula partial actul aditional, angajatorul va fi obligat sa va plateasca diferenta de salariu.

3. Se poate face o cerere de repunere in termenul de 30 de zile odata cu actiunea de anulare partiala a actului aditional.

4. Parchetul nu poate anula un act , ci doar poate constata savarsirea unei infractiuni de fals.... fapt care va poate ajuta ulterior in anularea actului aditional.

Alte discuții în legătură

State de plata nesemnate de angajat, caz penal? laculcunuferi laculcunuferi Tocmai am plecat de la un loc de munca unde am lucrat o buna perioada de timp. Cat timp am lucrat la aceasta firma, nu am vazut niciun stat de plata, nu am ... (vezi toată discuția)
Angajatorul - fals in semnatura Andrasun Andrasun Buna. Am o problema destul de grava la locul de munca si as vrea un sfat in legatura cu ce ar trebui sa fac in situatia mea. Lucrez de aproape 4 ani la o firma ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca fara informarea angajatului . termen de contestare Bonix Bonix Mi s-a modificat contractul individual de munca de catre angajator - fara ca eu sa fiu instiintat . Mi s-a modificat salariul si functia ocupata . Acest ... (vezi toată discuția)