avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnatura falsa pe state de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnatura falsa pe state de plata

buna ziua! acum citeva zile am demisionat din motive ca nu mi-am primit salariile pe trei luni. Statele de plata pe luna septembrie si octombrie nu le-am semnat, dar stiu ca fostul meu sef,imita semnatura colegilor mei si astfel la ITM ajungeau in regula. intrebarea mea este: pot sa invoc in caz de judecata aceasta inselatorie? daca a semnat in locul meu, va fi tras la raspundere? ce pedeapsa risca?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:02, 8 Noiembrie 2008
Daca este asa cum spuneti dvs. eu zic ca este vorba de fals si uz de fals. Dati in judecata angajatorul si, sigur, veti castiga. Pentru amanunte, asteptati un raspuns de la un jurist. Succes!
Puteti sa va aparati, formuland o plangere penala pentru fals si uz de fals, impotriva persoanei care in locul dvs. a semnat statele de plata, separat de proces, si daca exista un proces civil deja, acesta ar trebui sa se suspende pana cand se va solutiona plangerea dvs.
Sau va puteti inscrie in fals, in caz de judecata, cu privire la actele mentionate, in fata instantei unde este inregistrata cauza (daca exista bineinteles sau daca va exista).Si in aceasta situatie se va suspenda procesul civil si se va trimite dosarul la Parchet pentru efectuarea cercetarilor.
dar daca nu a semnat el insusi statele de plata si si- a pus secretara sa faca asta, cine o va incurca? el, sau secretara?
Pe dvs. va supara persoana care a semnat sau fapta in sine? Are importanta daca a semnat secretara sau seful? Oricine a semnat, fapta este la fel de grava.
Nu conteaza cine v-a falsificat semnatura .... faptuitorul daca se va dovedi ca este vinovat va raspunde in fata legii pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si a infractiunii de uz de fals (concurs de infrcatiuni).
Depuneti o plangere penala la Parchet.

Alte discuții în legătură

Angajata fictiv andraanton andraanton Directorul unui punct de lucru dintr-o multinationala a angajat fictiv inca o secretara pt ca cealalta secretara angajata sa ia salariu dublu.Secretara fictiva ... (vezi toată discuția)
Probe falsificate depuse la instanta oltul oltul intr un caz de inselaciune cu 10 parti vatamate am depus acte falsificate..(declaratiile partilor vatamate,am falsificat semnaturile lor stiind ca nu vor fi ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere fals, uz de fals si abuz in serviciu Rmilitaru Rmilitaru Am dat in judecata primaria si beneficiarul, cerand constatarea nelegalitatii unei autorizatii de construire, emise in 2006; la proces, in martie 2008, ... (vezi toată discuția)