avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters20980

Activitate ContSters20980

Răspuns la discuția Modalitate semnare contracte
Nu exista nicio reglementare intr-un sens sau in altul. Semnatura inseamna asumarea actului, iar efectuarea ei la finalul actului este suficienta. De multe ori actele se semneaza pe fiecare pagina pentru a preintampina posibilitatea schimbarii paginilor. Cu toate acestea, nu este un lucru obligatoriu, ci doar util.
Răspuns la discuția ADMITERE INM 2011-2012
Nu incepeti topicuri noi pentru discutii deja existente.
Cautati in forum, problema s-a mai discutat: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția Recuperare minor din afara
Va atrag atentia ca pe Avocatnet se ofera doar sfaturi, destul de generale, si in niciun caz nu se ofera consultatii juridice - adica tocmai ceea ce vreti. Consultarea dosarului dvs. nu este un lucru pe care sa il cereti aici, asa ca indiferent cum si unde decideti sa il postati, va rog sa nu indicati aici vreun link pentru ca va fi sters.
macovei2000 a scris:
deduc din raspuns ca expresia "conventie civila" nu mai exista

Nici nu a existat vreodata. Denumirea completa era conventie (contract) de prestari servicii, dar niciodata aceasta expresie nu a existat in codul civil. Asa cum s-a mai spus, contractul din cod s-a chemat si se cheama contract de antrepriza. Cum antrepriza poate fi de lucrari sau de servicii, in "popor" s-a generalizat denumirea de conventie de prestari servicii. "Conventia civila" este rodul efortului ridicol ca prin denumire sa fie distinsa de contractul de munca, plus lenea de a mai adauga cateva cuvinte.

Intrebarea mea de nespecialist este: Cum lipseste tocmai din Codul CIvil - conventia/contractul civila?? Cu ce a fost ea inlocuita, care este omologul ei. Si daca nu a fost scoasa de tot, defintia, termenul si expresia din uz sau doar a fost inlocuita de alta expresie similara pentru a nu ne incurca in cuvinte si discutii.

De ce nu cititi raspunsul deja dat?

Contractele de prestari servicii au fost si vor fi in continuare o subspecie a contractului de antrepriza. Deci da, vor exista in continuare.


Totul tine de informatiile introduse si de setarile contului dvs. Asa cum v-a indicat Ares_3, daca debifati "Informatiile mele sunt publice" din sectiunea de date personale, ar trebui sa nu mai aveti problema semnalata. De asemenea, in contul de consultant puteti scoate adresa de email.
@macovei2000: Va rog sa nu mai puneti intrebari pe langa subiect. Daca doriti sa vedeti care contracte sunt reglementate in codul civil va puteti uita si singur. Textul codului se gaseste pe internet si, pentru usurinta, va recomand articolele 1294-1717. De curiozitate, vanzarea, schimbul, locatiunea nu va spun nimic? Ele sunt dintre contractele reglementate in codul civil.
Răspuns la discuția Legea aplicabila casatoriei
ionescua65 a scris:

nici o lege nu e retroactiva
orice proces se judeca dupa legile in vigoare la data sedintei cand are loc procesul

Asta daca ne referim la procedura. Legea aplicabila raportului juridic este alta. In cazul de mai sus, codul civil este de imediata aplicare, asa ca dupa intrarea sa in vigoare si sotii casatoriti anterior vor putea alege regim matrimonial, de ex.
Răspuns la discuția Legea aplicabila casatoriei
Art. 5 - (1) Dispoziţiile Codului civil se aplică tuturor actelor şi faptelor încheiate sau, după caz, produse ori săvârşite după intrarea sa în vigoare, precum şi situaţiilor juridice născute după intrarea sa în vigoare.

(2) Dispoziţiile Codului civil sunt aplicabile şi efectelor viitoare ale situaţiilor juridice născute anterior intrării în vigoare a acestuia, derivate din starea şi capacitatea persoanelor, din căsătorie, filiaţie, adopţie şi obligaţia legală de întreţinere, din raporturile de proprietate, inclusiv regimul general al bunurilor, şi din raporturile de vecinătate, dacă aceste situaţii juridice subzistă după intrarea în vigoare a Codului civil.


Art. 5 din legea de punere in aplicare a codului civil (71/2011).

Totusi nu inteleg la ce va referiti cu "judecarea" casatoriilor.
Interpretez ca o lege la care trimite expres noul cod civil nu poate fi contrara noului cod civil. Prevederea de la final se refera exclusiv la dispozitii legale care nu sunt mentinute tocmai ca efect al codului. Elementar, nu?