avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modalitate semnare contracte
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modalitate semnare contracte

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista vreo reglementare/procedura privind modalitatea de semnare a contractelor. Am vazut contracte semnate numai la sfarsit, iar altele semnate pe toate paginile. Cum este corect? Semnatarii trebuie sa semneze si sa stampileze toate paginile sau nu este obligatoriu?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 17:49, 8 Octombrie 2011
Contractul se semneaza pe toate paginile, in conditiile in care nu este redactat la notar, caz in care stampileaza el fiecare pagina pe verso si il certifica la final.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Nu exista nicio reglementare intr-un sens sau in altul. Semnatura inseamna asumarea actului, iar efectuarea ei la finalul actului este suficienta. De multe ori actele se semneaza pe fiecare pagina pentru a preintampina posibilitatea schimbarii paginilor. Cu toate acestea, nu este un lucru obligatoriu, ci doar util.
~ Conținut șters la cerere ~
Andreea Lisievici a scris:

Nu exista nicio reglementare intr-un sens sau in altul. Semnatura inseamna asumarea actului, iar efectuarea ei la finalul actului este suficienta. De multe ori actele se semneaza pe fiecare pagina pentru a preintampina posibilitatea schimbarii paginilor. Cu toate acestea, nu este un lucru obligatoriu, ci doar util.

:">
era in codul civil o reglementare cu privire la incheierea actelor sub semnatura privata:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementare/procedura privind modalitatea de semnare a contractelor? Dan.sergiu Dan.sergiu Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare/procedura privind modalitatea de semnare a contractelor? Am vazut contracte semnate numai la ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica edimcb edimcb Buna ziua, As dori sa aflu daca exista vreo lege care obliga ca si ofertantii sa semneze cu semnatura electronica documentatia pe care o incarca in SEAP. De ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere teren! gici gici Buna seara!Acum 2 zile am semnat un contract de inchiriere a unui teren in calitate de proprietar al acelui teren (a cate 3 pagini si in 3 ex.)La sfarsitul ... (vezi toată discuția)