Tin sa subliniez ca contraventia s-a petrecut in 2011. La socilitarea mea catre Cnadr (sub forma unei adrese) s-au emis copii ale Pv (trimise prin intermediul e-mailului). In raspunsul acestora se precizeaza clar urmatorul lucru:
"Precizam ca transmiterea prezentelor copii PVCC nu reprezinta repunerea in termen a celor 48 de ore de la data comunicarii PVCC in care se poate achita jumatate din minimul amenzii potrivit art. 8 alin. (4) al OG nr.15.2002 cu modificarile si completarile ulterioare".
Avand in vedere aceasta, cum ma pot pozitiona in termen fata de Pv-ul in cauza?
Mentionez ca nu doresc sa ma sustrag de la plata celor 28 euro sau a amenzii ci contest primirea PV care m-a privat de cunoasterea acestor obligatii de plata, cu toate consecintele ce au decurs din aceasta.
In plus, nu se va invoca tardivitatea formularii plangerii?
Buna ziua,
Va prezint pe scurt problema mea:
In data de 12.05.2011 am fost amendat pentru neplata rovinietei. Cu toate acestea, nu am avut cunostinta de acesta amenda intrucat Procesul Verbal de constatare a contravenției nu mi-a fost niciodata comunicat. Recent am primit “Instiintarea privind masura popririi” pentru suma de 28 euro (debit datorat pentru rovigneta) si 495.31 Ron, reprezentand cheltuielile de executare silita. Mentionez ca nu am primit nici o instiintare prealabila in legatura cu inceperea executarii silite si nu a existat nici o alta forma de instiintare ori somare de plata pentru aceasta datorie neachitata catre CNADR pana in momentul de fata.
Am solicitat procesul verbal si dovada instiintarii de la Cnadr si am constatat urmatoarele:
-In Procesul Verbal, adresa de domiciliu este incompleta- nefiind precizat numarul blocului ci doar scara si nr apartamentului (mentionez ca pe strada de domiciliu se afla mai multe blocuri cu aceeasi scara).
-Dovada instiintarii sustine ca a fost cautat la adresa si nu am fost gasit acasa, lucru confirmat de un martor prin urmare instiintarea s-a produs prin afisare.
Avand in vedere toate acestea as dori opinia dumneavoastra in legatura cu urmatoarele:
Este justificata contestarea executarii silite in conditiile expuse mai sus. Cu alte cuvinte, este suficienta probarea faptului ca adresa este incompleta si prin urmare afisarea pe care o sustin dansii nu a putut fi realizata, ori a fost realizata prin afisarea la o alta scara de pe aceeasi strada.
Fiind doar cuvantul meu impotriva cuvantului lor realizez ca sansele de castig sunt minime insa ma deranjeaa faptul ca necomunicarea Pv-ului m-a privat de dreptul de a plati amenda injumatatita in termen de 48 ore si de a plati cei 28 euro catre Cnadr -motiv pentru care am fost executat silit.
Problema este ca nu pot obtine confirmarea primirii daca el nu se duce la posta sa dea cu sunbsemnatul. Si clar el nu doreste sa ridice nici un document. In cazul asta, poate spune ca nu a primit niciodata nimic? Chiar daca eu am dovada trimirerii mandatului ?
Sa incerc cu executor judecatoresc? acesta cum ar proceda pentru obtinerea semnaturii de primire a documentelor?
Salutari tuturor.
Am decis sa dau in judecata o societate care mi-a luat avans de 1500 E pentru un serviciu care nu mi-a mai fost oferit de mai mult de 3-4 luni, si care nu imi va fi oferit niciodata.
Intre timp am aflat ca firma este in dizolvare.
Pana acum am trimis notificare de plata (cerere restituire avans ) redactata de avocat. Am trimis cu Posta romana la adresa sediului social.
Problema este ca mi s-a intors inapoi pe motiv ca nu a fost ridicata de la posta timp de 10 zile.
1. Pot folosi dovada de trimitere in instanta sau este nevoie de semantura lui ca a primit?
2. Urmeaza sa trimit Convocare la conciliere directa. Sa o trimit tot postal riscand sa se intample acelasi lucru? Cum sa procedez astfel incat sa am semnatura de primire?
--Atasez contractul poate va este de ajutor.
Din pacate nu este nici un rand despre rezilierea/rezolutiunea contractului.
Prestatorul nu mi-a prezentat absolut nimic de mai mult de 3 luni, exceptand dovada de cumpare a domeniului. Eu doresc restituirea avansului minus suma necesara cumpararii domeniului.
Situatie este extrem de neplacuta intrucat prestatorul spune ca doreste returnarea avansului si rezilierea pe cale amiabila dar tergiverseaza restituirea sumei invocand tot felul de "scuze" copilaresti, si amana de la o zi la alta.
Pana acum nu am avut decat discutii telefonice si prestatorul spune ca este acoperit legal de contract intrucat nu a mentionat termenul acestuia.
Cu stima,
ps. vad ca nu pot adauga documente...
In locul capitolului reziliere am urmatoarele:
"In cazul aparitiei unor situatii de forta majora sau situatii asimilate acesteia , partea care o invoca este exonerata de raspundere. Dupa incetarea evenimentelor , partile de comun acord vor hotara continuarea sau incetarea contractului.
Mentiuni:
-dupa stabilirea cuvintelor si expresiilor cheie se va face testarea profesionala si se vor specifica in anexa contractului cuvintele cheie , perioada exacta pana la finalizarea proiectului sau alte date privind contractul.
Avansul pentru inceperea proiectului este xxxx euro..in contul xxxx
Incheieat astazi xxxxxxx, in2 exemplare cate unul pentru fiecare parte."
Mentionez ca nu exista nici o Anexa asa cum este stipulat in contract , asta este tot ce am primit.
Situatia mea sta in felul urmator:
Am semnat un contract prestari servicii (realizare website) cu o firma din Alba, eu fiind persoana fizica. Din pacate din neglijenta mea am omis faptul ca in contract nu este stipulat un termen de finalizare a lucrarilor, fiind trecut" perzentul contract se incheie in momentul finalizarii website-ului si se va primi acordul clientului".
Eu doresc dupa 3 luni de la semnare reziliere datorita faptului ca nu am primit nici unul din serviciile la care se angajeaza prestatorul, insa acesta se eschiveaza de la restituirea avansului.
Care este modalitatea legala de a actiona?
Ma gendeam sa dau notificare de reziliere si cerer restituire avans. Ce ma sfatuiti?