avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Executare silita rovinieta- PV necomunicat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Executare silita rovinieta- PV necomunicat

Buna ziua,
Va prezint pe scurt problema mea:
In data de 12.05.2011 am fost amendat pentru neplata rovinietei. Cu toate acestea, nu am avut cunostinta de acesta amenda intrucat Procesul Verbal de constatare a contravenției nu mi-a fost niciodata comunicat. Recent am primit “Instiintarea privind masura popririi” pentru suma de 28 euro (debit datorat pentru rovigneta) si 495.31 Ron, reprezentand cheltuielile de executare silita. Mentionez ca nu am primit nici o instiintare prealabila in legatura cu inceperea executarii silite si nu a existat nici o alta forma de instiintare ori somare de plata pentru aceasta datorie neachitata catre CNADR pana in momentul de fata.
Am solicitat procesul verbal si dovada instiintarii de la Cnadr si am constatat urmatoarele:
-In Procesul Verbal, adresa de domiciliu este incompleta- nefiind precizat numarul blocului ci doar scara si nr apartamentului (mentionez ca pe strada de domiciliu se afla mai multe blocuri cu aceeasi scara).
-Dovada instiintarii sustine ca a fost cautat la adresa si nu am fost gasit acasa, lucru confirmat de un martor prin urmare instiintarea s-a produs prin afisare.
Avand in vedere toate acestea as dori opinia dumneavoastra in legatura cu urmatoarele:
Este justificata contestarea executarii silite in conditiile expuse mai sus. Cu alte cuvinte, este suficienta probarea faptului ca adresa este incompleta si prin urmare afisarea pe care o sustin dansii nu a putut fi realizata, ori a fost realizata prin afisarea la o alta scara de pe aceeasi strada.
Fiind doar cuvantul meu impotriva cuvantului lor realizez ca sansele de castig sunt minime insa ma deranjeaa faptul ca necomunicarea Pv-ului m-a privat de dreptul de a plati amenda injumatatita in termen de 48 ore si de a plati cei 28 euro catre Cnadr -motiv pentru care am fost executat silit.

Va multumesc in avans pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ralwel , utilizator 14:11, 23 Iunie 2015
orice merita incercat indiferent de sanse. niciodata nu se stie.....
[ link extern ]

Invocati aspectul de mai sus.

In plus mai exista o decizie ICCJ care a statuat ca afisarea PV de contraventie este subsidiara comunicarii prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, ceea ce inseamna ca sunteti in termen sa atacati si PV de contraventie.

[ link extern ]
va multumesc pentru interventie si link-uri.

Tin sa subliniez ca contraventia s-a petrecut in 2011. La socilitarea mea catre Cnadr (sub forma unei adrese) s-au emis copii ale Pv (trimise prin intermediul e-mailului). In raspunsul acestora se precizeaza clar urmatorul lucru:
"Precizam ca transmiterea prezentelor copii PVCC nu reprezinta repunerea in termen a celor 48 de ore de la data comunicarii PVCC in care se poate achita jumatate din minimul amenzii potrivit art. 8 alin. (4) al OG nr.15.2002 cu modificarile si completarile ulterioare".

Avand in vedere aceasta, cum ma pot pozitiona in termen fata de Pv-ul in cauza?

Mentionez ca nu doresc sa ma sustrag de la plata celor 28 euro sau a amenzii ci contest primirea PV care m-a privat de cunoasterea acestor obligatii de plata, cu toate consecintele ce au decurs din aceasta.

In plus, nu se va invoca tardivitatea formularii plangerii?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
ralwel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Oug 15/2002 sorinakiss sorinakiss Legat de PVCC a celor de la CNADR S.A... pot cere, pe langa amenda in sine si \"taxa de instiintare\" de... 28 de euro unei alte societati comerciale ,(in ... (vezi toată discuția)
Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)