avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate helenish

Activitate helenish

Răspuns la discuția Licitatie imobiliara
Eu inteleg ca nu renunta, dar totusi nu exista si aici un termen ca si in orice alta situatie (ex prescriptie, perimare...), nu stiu daca poate s-o tina asa la nesfarsit. O forma de finalizare intr-un fel sau altul trebuie sa existe.
Răspuns la discuția Licitatie imobiliara
In primul rand multumesc pt raspuns, asa este logic cum spuneti dumneavoastra, as mai vrea sa intreb dupa cate licitatii fara rezultat renunta banaca cel putin o perioada la vanzarea imobilului.
Discuție poprire
Decizia de a face poprire pe salariu unui debitor este luata in functie de tipul contractului de munca ( pe perioada determinata sau pe perioada nedeterminata)? Altfel spus daca debitorul are contract pe 3 luni sau mai mult pe 6 luni, se asteapta ca debitorului sa-i fie facut contract de munca pe perioada nedeterminata, dupa care se trimite adresa de poprire?
Răspuns la discuția poprire
Va multumesc mult, o sa verific.
Am verificat mai devreme sit-ul judecatoriei de care apartine debitorul la dosare incuviintare silita, sunt destul de putine si nu am gasit nimic. In orice caz, ma mai interesez, poate chiar iau legatura cu executor judecatoresc, cred ca e cel mai in masura sa dea informatiile necesare.
Răspuns la discuția poprire
jocandi causa a scris:

Nu stiu Doamna ce incercati sa aratati cu acele linkuri, poate puneti niste citate ca sa inteleg ce anume intelegeti sa dovediti.

Ca sa intelegeti totusi ceva, am sa va comunic ca acest forum este plin de semidocti ce isi dau cu parerea aiurea despre lucruri pe care nu le cunosc.
Inteleg ca va este greu sa discerneti intre diversele opinii, v-as sfatui sa mergeti sa cititi dvs textele de lege la care se face trimiterea pentru a contura o opinie personala.

Eu nu inteleg din mesajele anterioare pt ca se contrazic: ori trebuie incuviintare silita, ori nu trebuie. Ori trebuie sa vina adresa de poprire de la executor judecatoresc, ori nu e necesar si poate fi trimis si de catre executor bancar fara alte acte necesare. Am aratat actul in sine unei persoane in roba pe holul judecatoriei si mi-a raspuns ca sigur nu e inregistrat asa ceva la judecatorie. Eu am vrut totusi sa stiu daca s-a inregistrat ceva pe-acolo inainte de a fi trimis actul la firma. Deci e legal sau nu?
Răspuns la discuția poprire
Doamna, anticipat va garantez ca nimeni nu risca inchisoarea pentru a face acte de executare, inclusiv poprire, fara incuviintarea executarii silite de catre instanta de executare.
Este o formalitate, Codul de Procedura prevede ca judecatorul este obligat sa se pronunte in 7 zile.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ati inteles prost. Pe langa executorii judecatoresti sunt competenti sa execute executorii bancari, executorii IFN si executorii bugetari.
Un executor bancar are aceleasi drepturi si indatoriri ca si un executor judecatoresc atunci cand executa creantele bancii unde este angajat. In plus el are competenta pe tot teritoriul Romaniei, si nu doar in circumscriptia Curtii de Apel unde isi are sediul, cum are executorul judecatoresc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Nu mai inteleg nimic, nu stiu ce sa mai spun

Răspuns la discuția poprire
Eu am inteles ca adresa de executare silita, daca este legala vine din partea unui executor judecatoresc, nu din partea unui executor bancar. Daca nici adresa de executare silita nu este de la executor judecatoresc si nici nu este anexat actul de incuviintare silita cu stampila si semnatura justitiei, atunci eu sau altii ca si mine, de unde sa stim daca este valabil actul respectiv sau nu? Si apoi sincer, nu am stiut ca se poate ajunge chiar la inchisoare din cauza lipsei incuviintarii. Va multumesc mult.
Răspuns la discuția poprire
In cazul in care unui angajator i se cere sa faca poprire ( de catre o banca sau de catre o firma de recuperatori) pe salariul unui angajat, fara hotarare judecatoresca (sau fara incuviintarea justitiei), iar angajatorul nu stie cum e legal, se poate obtine un document legal stampilat si semnat de reprezentantii justitiei prin care angajatorul este instiintat sa nu faca poprirea? Uneori sunt dispute pe acesta tema si fiecare procedeaza dupa cum a inteles. Ma gandesc ca este exclusa varianta cu contestatia la judecatorie din moment ce judecatoria nici nu stie de asemenea procedura si zic eu ca nu e necesar sa se ajunga la un proces. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția poprire
xadrianx a scris:

Nu. Prescriptia se intrerupe odata cu cererea de incuviintare silita.

Multumesc mult!!!
Răspuns la discuția poprire
xadrianx a scris:

Doamna...cu parere de rau va spun ca asa este. In principiu, actul de poprire trebuie sa contina toate datele referitoare la nr. dosarului de executare, nr. incuviintarii silite, suma, e.t.c. Orice act de poprire emis fara incuviintarea executarii silite, este nul de drept.
Si apoi, legile in Romanica sunt facute potrivit intereselor( vezi interventia F.M.I. pentru modificarea O.U.G. 50/2010, cu incalcarea flagranta a Constitutiei privind discriminarea si legea ce se aplica pentru viitor). Faptul ca se tace si nu se ia atitudine, promoveaza astfel de practici abuzive. Vina cui e?

Sunt convinsa ca asa este cum spuneti dumneavoastra, am fost un pic ironica la adresa celor cu altfel de interese, care uneori imi da impresia ca se incearca o altfel de interpretare a legilor. Acum ca poprirea s-a facut deja pe o luna fara incuviitarea executarii silite de catre justitie, poate fi considerata proba in instanta (poate mai tarziu) ca fiind o intrerupere a prescriptiei? Multumesc mult pt precizari, acum stiu ce am de facut pe viitor.