Multumesc mult pentru raspuns.
Multumesc mult pentru raspuns.Mai am o intrebare: din informatiile mele , in cazul in care initiez actiune in instanta si castig , cel care pierde procesul ( in speta , angajatorul) plateste cheltuielile de judecata , inclusiv onorariul avocatului meu;este adevarat? O seara placuta va doresc!
Buna ziua! Am lucrat pentru o firma timp de 1 an si 6 luni , dar nu am avut CM decat dupa 6 luni , mai mult nu am avut drept la concediu pentru perioada respectiva.Am plecat de la aceasta firma fara a sta in preaviz intreaga perioada fiindca am fost nevoit sa ma duc la lucru la noua firma , care nu era dispusa sa ma astepte cele 20 de zile.Acum ei nu-mi mai dau banii pentru ultima luna si jumatate pe care le-am lucrat la ei ( ca asa de dadeau banii la noi , cu o luna jumate in urma , adica in 15 ale lunii urmatoare). Daca eu formulez un mail catre conducerea firmei in care solicit drepturile mele banesti pentru acea perioada precum si o alta suma cu titlu de despagubire pentru perioada in care n-am avut CM sau concediu ( nu mi-a fost nici platit ) , in caz contrar urmand sa ma adresez unei instante judecatoresti , precum si Inspectoratului teritorial de munca ( cu dovezi , martori ,etc.) , pot fii acuzat pe urma de santaj sau amenintare? Sau trebuie intai sa deschid actiune in instanta , apoi sa-mi formulez cererea de despagubire? Daca firma e din Bucuresti , iar eu am lucrat pentru punctul de lucru Cluj-Napoca , pot deschide procesul la Cluj?
Multumesc pentru raspunsuri.O zi placuta!
Pana aici am inteles , dar as vrea sa mai stiu daca e posibil sa-mi mai plateasca ei contributiile retroactiv (daca ar fii de acord , fara proces sa zicem) , pentru primele 6 luni de munca , ce nu apar in contractul de munca , in speta eu am inceput munca la ei in Decembrie , iar CIM am doar din Iunie.Multumesc.
Buna seara! Am si eu o intrebare : lucrez pentru o societate de aproximativ 1 an si 6 luni , dar CIM mi-au facut doar dupa 6 luni ; ideea este ca eu vreau sa demisionez si nu stiu cum sa procedez (sau daca este posibil) sa-i oblig sa-mi platesca datoriile catre stat (CAS , etc ,) pentru a avea vechimea integrala de 1 an si jumatate ; pot prezenta martori care stiu de cand lucrez , mai am si cateva copii xerox dupa niste acte pe care mi le-au facut pentru a avea acces in magazinele in care am lucrat pentru ei ( delegatii) .Astept sugestii. Cu respect , Adrian.