avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca dupa 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca dupa 6 luni

Buna seara! Am si eu o intrebare : lucrez pentru o societate de aproximativ 1 an si 6 luni , dar CIM mi-au facut doar dupa 6 luni ; ideea este ca eu vreau sa demisionez si nu stiu cum sa procedez (sau daca este posibil) sa-i oblig sa-mi platesca datoriile catre stat (CAS , etc ,) pentru a avea vechimea integrala de 1 an si jumatate ; pot prezenta martori care stiu de cand lucrez , mai am si cateva copii xerox dupa niste acte pe care mi le-au facut pentru a avea acces in magazinele in care am lucrat pentru ei ( delegatii) .Astept sugestii. Cu respect , Adrian.
Cel mai recent răspuns: adrian28051980 , utilizator 12:41, 6 Iunie 2011
1. Printr-o notificare scrisa, angajatul poate sa comunice angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz prevazut in c.i.m.

2. Demisia nu trebuie aprobata de angajator. Acesta avand obligatia sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

3. Angajatorul este obligat sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.
Neplata contributiilor si impozitelor de catre angajator da posibilitatea angajatului sa promoveze un litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat.
Pana aici am inteles , dar as vrea sa mai stiu daca e posibil sa-mi mai plateasca ei contributiile retroactiv (daca ar fii de acord , fara proces sa zicem) , pentru primele 6 luni de munca , ce nu apar in contractul de munca , in speta eu am inceput munca la ei in Decembrie , iar CIM am doar din Iunie.Multumesc.
Nu mai e posibil acum sa veniti sa incheiati un contract de munca pentru un interval de timp anterior celui pentru care aveti acum contract. Trebuia atunci, la inceput sa "puneti piciorul in prag" si sa nu acceptati sa va continuati activitatea la el daca ati vazut ca nu va face contract de munca. El nu poate acum sa plateasca contributii sociale la un contract care nu exista.
adrian28051980 a scris:

Pana aici am inteles , dar as vrea sa mai stiu daca e posibil sa-mi mai plateasca ei contributiile retroactiv (daca ar fii de acord , fara proces sa zicem) , pentru primele 6 luni de munca , ce nu apar in contractul de munca , in speta eu am inceput munca la ei in Decembrie , iar CIM am doar din Iunie.Multumesc.

Da, este posibil acest lucru ... insa pentru aceasta ar trebui sa actionati in instanta pe angajator.
Multumesc pentru raspunsuri.O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii angajator lavinia82 lavinia82 Buna ziua, Cum pot avea un document legal din care sa reiese contributiile angajatorului catre stat(CAS , sanatate, somaj, pensii)? Daca nu le are platite ... (vezi toată discuția)
Societate care nu isi plateste datoriile catre stat IrinaMN IrinaMN Buna ziua, Lucrez de un an de zile la o societate comerciala, saptamana aceasta au primit un control de la Garda Financiara si cu aceasta ocazie am aflat ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi aiuricitm aiuricitm Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un sfat??? As vrea sa demisionez conform art. 79 al.8 pentru ca angajatorul nu mi-a platit contributiile la stat din luna ... (vezi toată discuția)