avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... societate care nu isi plateste datoriile catre stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

societate care nu isi plateste datoriile catre stat

Buna ziua,

Lucrez de un an de zile la o societate comerciala, saptamana aceasta au primit un control de la Garda Financiara si cu aceasta ocazie am aflat ca patronul societatii nu a achitat nici macar un leu pentru contribuţiile şi impozitele datorate către stat.
Am un contract de munca semnat si vreau sa stiu cat de valabil este in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 26 Septembrie 2011
C.i.m. este valabil , nu are nicio legatura valabilitatea acestuia cu neplata contributiilor de catre angajator.

Dvs aveti posibilitate sa declansati un litigiu de munca pentru neexecutarea de catre angajator a obligatiilor asumate prin c.i.m. respectiv, plata obligatiilor catre bugetul de stat. Actiunea trebuie sa vizeze toate contributiile datorate ... neplata acestora va dezavantajeaza la pensie, la somaj etc.
Vreau sa nu mai lucrez la aceasta societate dar fara preaviz nu as putea sa plec, problema e ca eu daca stau in preaviz salariul pe ultima luna nu il voi primi. In conditiile astea cum as putea sa plec fara preaviz? Daca plec fara preaviz ce pot sa-mi faca? Culmea e ca tot ei nu-s corecti si tot mie imi este frica..

Cum se declanseaza acest litigiu?
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Se poate pleca prin demisie fara preaviz in cazul dvs .. art.81 alin.8 C.mun. prevede aceasta posibilitate in situatia in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m. ... Una dintre aceste obligatii este sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii ...

2. Litigiu se declanseaza prin introducerea unei cereri de chemare in judecata a angajatorului prin care solicitati obligarea acestuia la plata tuturor contrbutiilor datorate bugetului de stat pentru perioada lucrata.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.
Deci daca precizez in demisie ca e conform art. 81 alin 8C pot sa plec fara preaviz si fara sa mi faca probleme cu contractul de munca? Va multumesc foarte mult , daca ramaneam in preaviz ultimul salariu nu il primeam!
Nu are ce probleme sa va faca ... legea este clara, in acest sens ...

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca Cati L. Cati L. Buna ziua, Lucrez la o societate care are datorii catre stat prin neplata taxelor catre stat, inclusiv cele pentru angajati. In cazul in care imi gasesc un ... (vezi toată discuția)
Demisie hanad hanad buna seara....am nevoie de un sfat .....lucrez la un magazin de 6 ani si azi am aflat ca nu mi s au platit darile catre stat in acesti 6 ani.imi pot da demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie contract de munca conventie cu statul Nena05 Nena05 Buna ziua. Am fost angajata prin conventie cu statul, am aflat ca timp de 8 luni angajatorul nu a platit nicio contributie catre stat : CASS, CAS, FS. Doresc ... (vezi toată discuția)