Buna ziua.
Am fost angajata prin conventie cu statul, am aflat ca timp de 8 luni angajatorul nu a platit nicio contributie catre stat : CASS, CAS, FS.
Doresc sa imi dau demisia fara preaviz. Seful doreste sa efectuez preavizul. Prin faptul ca nu a platit asigurarile pot sa imi dau demisie fara preaviz, tinand cont ca nu a fost respectat CIM prin care se obliga sa asigure toate drepturile ce decurg din CIM?
Va multumesc.
Trebuie sa fiti sigur/sigura de aspectul neplatii contributiilor respective! In cazul in care informatia respectiva este una dovedita (cu probe concrete-adica date scrise de la autoritatile unde nu s-au facut platile respective), puteti sa va dati demisia fara preaviz!Conform art. 81 alin. 8 din Codul muncii, salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Art.40 (2) C.mun. - Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
...
Art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Coroborand cele doua texte de lege, reiese ca puteti demisiona fara preaviz.
Demisie
ionny-ionela
lucrez la o societate comerciala post vanzatoare doresc sa stiu daca pot da demisia fara sa intru in preaviz?
motivul este ne platirea zilelor de sambata si ... (vezi toată discuția)