avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie contract de munca conventie cu statul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie contract de munca conventie cu statul

Buna ziua.
Am fost angajata prin conventie cu statul, am aflat ca timp de 8 luni angajatorul nu a platit nicio contributie catre stat : CASS, CAS, FS.
Doresc sa imi dau demisia fara preaviz. Seful doreste sa efectuez preavizul. Prin faptul ca nu a platit asigurarile pot sa imi dau demisie fara preaviz, tinand cont ca nu a fost respectat CIM prin care se obliga sa asigure toate drepturile ce decurg din CIM?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 9 Februarie 2014
Trebuie sa fiti sigur/sigura de aspectul neplatii contributiilor respective! In cazul in care informatia respectiva este una dovedita (cu probe concrete-adica date scrise de la autoritatile unde nu s-au facut platile respective), puteti sa va dati demisia fara preaviz!Conform art. 81 alin. 8 din Codul muncii, salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Art.40 (2) C.mun. - Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
...

Art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Coroborand cele doua texte de lege, reiese ca puteti demisiona fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi respinsă Deya901201 Deya901201 Buna seara. Daca doresc sa demisionez deoarece părăsesc orașul iar angajatorul dorește sa-mi semneze demisia doar cu preaviz iar eu doresc acest lucru ... (vezi toată discuția)
Demisia cu sau fara preaviz vaalmy vaalmy Buna seara , as dori sa stiu daca pot pleca din firma la care lucrez fara preaviz , conform art 81 CM si daca urmat motive sunt suficiente fara a pleca fara ... (vezi toată discuția)
Demisie ionny-ionela ionny-ionela lucrez la o societate comerciala post vanzatoare doresc sa stiu daca pot da demisia fara sa intru in preaviz? motivul este ne platirea zilelor de sambata si ... (vezi toată discuția)