avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

buna seara....am nevoie de un sfat .....lucrez la un magazin de 6 ani si azi am aflat ca nu mi s au platit darile catre stat in acesti 6 ani.imi pot da demisia conform articolului 81,alineat1?mentionez ca nu am semnat niciodata pt gestiune,mi se pot imputa anumite lipse din inventar?
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
hanad, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 4 Februarie 2014
Nu vi s-au platit taxele sau nu aveti contract de munca? Daca nu aveti contract nu are rost sa va dati demisia. Plecati pur si simplu. Sau faceti si o plangere la ITM
Cum ati aflat acest lucru? Nu prea sunt firme care sa fie in situatia de a nu achita contributiile sociale pe o perioada asa indelungata. Fapta constituie infractiune, iar ANAF le verifica pe toate.
Daca aveti aastfel de suspiciuni adresati-va ANAF (finante).
am avut contract de munca cu 8 ore,de la 1.01.2014mi s a modificat pe o 4 ore....tocmai asta e si motivul demisiei...numai ca nu vreau sa raman in preaviz,asa cum nici ei nu si au respectat obligatiile!
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
hanad, utilizator
da...nu prea sunt!numai ca unele inca sunt!tocmai de asta mi s a modificat contractul....pt a incerca sa aduca platile la timp!
Art 81 alin 8 CM se refera la obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă. Plata contributiilor la bugetul de stat e o obligatie legala a carei nerespectare poate atrage chiar si rapunderea penala.
Daca doriti sa invocati art 81 alin 8 CM ar trebui sa aveti motive de genul: neplata salariului la termen, neplata orelor suplimentare, a sporului de week-end, etc.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz andreeamilosovici andreeamilosovici Buna seara,as dori sa stiu daca un angajat isi poate da demisia fara sa fie nevoit sa stea in preaviz, si care ar fi articolele din codul muncii care prevad ... (vezi toată discuția)
Societate care nu isi plateste datoriile catre stat IrinaMN IrinaMN Buna ziua, Lucrez de un an de zile la o societate comerciala, saptamana aceasta au primit un control de la Garda Financiara si cu aceasta ocazie am aflat ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii.contract de munca.demisii cristina1502 cristina1502 Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in ... (vezi toată discuția)