avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii.contract de munca.demisii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii.contract de munca.demisii

Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in plus.
pe contractul de munca scria ca trebuie sa stau 15 zile in preavis daca vreau sa-mi dau lichidarea.Eu am vrut sa o dau la zi dar nu s-a putut.DE CE?
nu am dorit sa mai lucrez la acea firma pt ca Nu-mi primeam banii la timp si am gasit in alta parte un job mai stabil si de viitor.si am fost pus-a sa calculez raportul de gestiune pe data cand eu nici nu am fost angajata la acea firma.
de ce unele persoane pot sa isi dea lichidarea la zi dar altii nu?
am facut si la itm sesizare verbal dar nimic.si am facut si o sesizare scrisa si a zis ca nu e bine....cine ma poate ajuta si pe mine?pentru ca sunt tanara nu am experienta....va rog...multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 6 Septembrie 2013
1. Incetarea c.i.m. se poate face :
- cu acordul partilor, art.55 lit.b C.mun., situatie in acre nu se acorda preaviz

- prin demisie (art.81 C.mun.). Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz , conform art.81 alin.8 C.mun - (8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

2. Sesziarile verbal nu sunt luate in considerare, trebuia sa faceti in scris sesizarea catre ITM.

3. Din mesajul dvs reiese ca sunt situatii in care angajatorul si-a incalcat obligatiile asumate rin c.i.m., ceea ce va da dreptul sa va dati demisia fara preaviz. - nerespectarea legii cu privire la munca in week-end , neplata drepturilor salariale daca inca mai aveti de primit etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie hanad hanad buna seara....am nevoie de un sfat .....lucrez la un magazin de 6 ani si azi am aflat ca nu mi s au platit darile catre stat in acesti 6 ani.imi pot da demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz andreeamilosovici andreeamilosovici Buna seara,as dori sa stiu daca un angajat isi poate da demisia fara sa fie nevoit sa stea in preaviz, si care ar fi articolele din codul muncii care prevad ... (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie Barxs20 Barxs20 LUCREZ LA O FIRMA DE 2 LUNI.NU AM SEMNAT CIM,DAR LA ITM FIGUREZ CA ANGAJATA A ACELEI FIRME PE PERIOADA DETERMINATA DE 3LUNI.POT PLECA FARA PREAVIZ? (vezi toată discuția)