avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate gabryella87

Activitate gabryella87

Buna ziua, am o nelamurire cu privire la o succesiune dupa bunic.Ca sa fac pe scurt un rezumat va spun ca bunica din partea mamei a decedat in anul 2003, mama in anul 2014 , iar bunicul din partea mamei in ian 2016. Mentionez ca este deja facuta succesiunea dupa mama anul acesta in mai, iar aici eu si tatal meu am renuntat la mostenirea cuvenita in favoarea fratelui meu, el ramand unicul mostenitor al mamei.
Problema se pune acum cand se vrea facuta succesinea dupa bunic.El avand trei copii , pe mama si alti doi care sunt in viata. in cazul acesta mai este nevoie de semnatura mea si a tatalui meu sau doar a fratelui ca si mostenitor al mamei ?
De asemenea nici dupa bunica nu exista nimic la notar.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .Multumesc!
Discuție Succesiune
Buna seara ,
Pentru un apartament detinut de ambii parinti care sunt cotele ce revin celor 2 copii si sotului supravietuitor dupa decesul mamei?
Exista posibilitatea ca in cadrul succesiunii tatal sa cedeze atat partea mostenita cat si cota lui de 1/2 apartament ? sau se poate face doar ulterior ca donatie sau vanzare ?
Care ar fi costurile succesiunii? Va multumesc !

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de pensioanarea anticipata partial, mama mea este nascuta in februarie 1959 si are 30 de ani vechime in munca, cand anume ar putea depune dosarul de pensionare pentru aceasta categorie de pensie ? Va mulltumesc.