avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara ,
Pentru un apartament detinut de ambii parinti care sunt cotele ce revin celor 2 copii si sotului supravietuitor dupa decesul mamei?
Exista posibilitatea ca in cadrul succesiunii tatal sa cedeze atat partea mostenita cat si cota lui de 1/2 apartament ? sau se poate face doar ulterior ca donatie sau vanzare ?
Care ar fi costurile succesiunii? Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:36, 16 Aprilie 2016
Este posibil ca tatal sa renunte la partea lui dupa sotia defuncta, parte care va reveni copiilor si in acelasi timp poate vinde sau dona partea sa copiilor (prin act juridic distinct). Costurile sunt in functie de patrimoniu, de obicei sunt modice. Gasiti pe net calculator de taxe succesorale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2016
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Tatal meu poate sa-mi doneze mie partea lui din casa? bernilory bernilory tatal meu doreste,sa-mi faca act [o donatie mai degraba],pt ca nu ma inteleg bine cu mama ,vrea sa ma puna la adapost........,insa mama nu doreste ca acel ap ... (vezi toată discuția)