avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Activitate alina-catalina

Activitate alina-catalina

Daca am contract de munca ca badanta pot sa iau "in carico". Ca sa poata beneficia de asigurare medicala
Buna ziua. Pe data de 14,11 am luat un telefon de la vodafone cu abonament , nr de telefon a trebuit portat deoarece era in alta retea, portarea s-a facut pe data de 18.11. In cele 4 zile nu am folosit tel pentru a face apeluri. Dupa ce s-a facut portarea am observat ca in timpul apelurilor se aude un zgomot de fundal, prima data am crezut ca e de la retea sau alte cauze(mentionez ca nu vorbesc foarte mult la tel ) dupa cateva zile am vazut ca problema persista m-am intors cu tel la magazin, mai exact pe data de 23,11. Cei din magazin au spus ca nu se poate schimba tel si l-au trimis in service.(ceea ce nu mi se pare corect fiind un tel nou). Ieri a ajuns tel din service , scrie pe foaia de la ei ca i-au schimbat ceva , nu prea se intelege scrisul, l-am probat in magazin dar fiind zgomot nu prea puteai sa-ti dai seama, cand l-am probat mai tarziu acasa era la fel ca inainte si cu cat vb cu atat se aude mai tare. Am sunat la ei si au spus ca trebuie trimis iar in service. Intrebarea mea este: Nu se poate face ceva legal sa reziliez contractul sau sa-mi schimbe tel? Nu mi se pare normal sa platesc 2 ani pt un tel si sa-l trimit de nou in service.
Răspuns la discuția Vindere drept mostenire.
Imi trebuie procura si daca cumpar eu dreptul la mostenire?
Buna ziua. Mama mea face parte dintr-o familie de sapte frati care sau hotarat sa fac dezbaterea mosteniri dupa 30 de ani de la decesul ultimului parinte. Au titlu de proprietate pe numele tuturor. acum actele sunt la cadastru dar unul dintre frati doreste sa vanda partea lui de mostenire mamei mele . Mama momentan este plecata din tara si vrea sa fac eu actele in numele ei. Se poate face un act la notar in care sa se specifice ca cumpar parte lui de mostenire in numele ei sau sa fac actele pe numele meu si apoi cand ea vine din tara sa facem acte intre noi. Specific ca fratele este bolnav de cancer si din aceasta cauza se grabesc . Va multumesc anticipat
Discuție Intabulare
Buna seara. Am si eu o intrebare in legatura cu inatbularea unei constructii. Daca in timpul constructiei unei locuinte proprietara s-a casatorit cu un cetatean strain( bunuri comune declarate la starea civila) iar certificatul de finalizare a lucrarilor a fost eliberat dupa data casatoriei, intabularea se poate face pe numele la amandoi. Daca da, ce acte sunt necesare? Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția bunuri comune
stiti cumva daca aceasta lege este valabila si in Italia?
buna ziua. am si eu o nelamurire in legatura cu pensiile din tara si cele din strainatate. mama mea a iesit la pensie partiala anticipata in romania si i-s-au calculat si 5 ani de vechime lucrati in italia.ea lucreaza in continuare in italia cu contract de munca si este si casatorita cu un cetatean italian. cand v-a ajunge la ani de iesire la pensia de drept v-a trebuii sa aleaga una dintre pensii?( are dreptul la pensie si in italia) sau se vor acumula amandoua. va multumesc anticipat