1. Va rog, spuneti-mi si mie daca exista vreo reglementare in vigoare care prevede ca bunurile proprii ale sotilor, devin comune dupa 10 ani (sau alt numar de ani) de casnicie.
Va multumesc!
Nu exista o asemenea reglementare, bunurile proprii ale unuia sau altuia dintre soti urmans a-si pastra acelasi regim, indiferent cati ani vor fi trecut de la data casatoriei.
Nu exista o astfel de transformare a bunurilor proprii in bunuri comune oricat veti cauta si oricat timp va trece de la data casatoriei. Bunurile cu caracter de bunuri proprii, vor ramane bunuri proprii pe toata durata casatoriei, chiar si atunci cand aceste bunuri se valorifica si se trensforma intr-o suma de bani de exemplu-suma respectiva ramane bun propriu !
1. Va rog, spuneti-mi si mie daca exista vreo reglementare in vigoare care prevede ca bunurile proprii ale sotilor, devin comune dupa 10 ani (sau alt numar de ani) de casnicie.
Va multumesc!
Bunurile proprii nu devin comune nici dupa 10 , 100 sau 1000 de ani!In caz de divort bunurile proprii nu intra in masa partajabila!:)
Aceasta poveste dateaza din timpuri stravechi, astfel ca atunci cand am intrat la drept, am intrebat profesorul de familiei si pe altii daca, la un moment dat, in istoria multelor modificari de acte normative, a existat vreo reglementare in acest sens, si mi-au spus ca niciodata nu a existat. Cineva a scornit aceasta si s-a perpetuat pana in ziua de azi, dar fara un suport juridic. Niciodata bunurile proprii nu au devenit bunuri comune prin simpla trecere a timpului...;)