avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bunuri dinainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bunuri dinainte de casatorie

Sunt casatorita de 2 ani si posed 2 apartamente cumparate inainte de casatorie, inclusiv apartamentul in care locuiesc cu sotul. Din casnicie a rezultat singurul meu copil, sotul avand 2 copii dintr-o casatorie anterioara. Este adevarat ca dupa 5 ani bunurile mle devin bunuri comune cu sotul si deci la mostenire vor veni si copiii lui din casatoria anterioara? Cum ar trebui sa procedez ca bunurile cumparate de mine inainte de casatorie sa fie mostenite doar de copilul meu? Pot face o vanzare copilului minor inainte de implinirea a 5 ani de casnicie? Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:05, 21 Aprilie 2010
Nu este adevarat, bunurile dvs. proprii isi vor pastra acelasi regim , indiferent cati ani vor trece de la inchieerea casatoriei.
Nu am auzit sa existe vreun termen de 5 ani pentru ca bunurile proprii sa devina bunuri comune. Stati linistita ca bunurile proprii si peste 30 de ani tot ale Dvs. vor fi si vor fi mostenite de copilul dvs.
Nu este adevarat ca bunurile dvs proprii devin comune dupa 5 ani.In cazul unui divort, vor ramane ale dvs.In cazul decesului dvs.(fereasca Dumnezeu), sotul supravietuitor vine in concurs cu celelalte clase de mostenitori:descendenti(copilul dvs),ascendenti(parintii dvs),colaterali,etc.
ungcor a scris:

Sunt casatorita de 2 ani si posed 2 apartamente cumparate inainte de casatorie, inclusiv apartamentul in care locuiesc cu sotul. Din casnicie a rezultat singurul meu copil, sotul avand 2 copii dintr-o casatorie anterioara. Este adevarat ca dupa 5 ani bunurile mle devin bunuri comune cu sotul si deci la mostenire vor veni si copiii lui din casatoria anterioara? Cum ar trebui sa procedez ca bunurile cumparate de mine inainte de casatorie sa fie mostenite doar de copilul meu? Pot face o vanzare copilului minor inainte de implinirea a 5 ani de casnicie? Multumesc anticipat,

Sotul nu are niciun drept la acele bunuri dobandite anterior incheierii casatoriei.
Cei care sustin astfel de lucruri iau in seama LEGEA DIN ALTE STATE ceea ce nu are nicio implicatie juridica in Romania daca bunurile imobile se afla in Romania.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie DanielaMol DanielaMol Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in scurt timp si as dori sa ma ajutati cu unele lamuriri. Sunt proprietarea unui imobil si unor terenuri. 1. Dupa ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi protejate bunurile dobindite inainte de casatorie ? LUMINITA21 LUMINITA21 Sunt casatorita de 3 ani si as dori sa aflu daca bunurile pe care le-am dobindit inainte de casatorie( nu am facut actul prenuptial) le pot proteja in cazul ... (vezi toată discuția)