Conform legii 360/2023 este permis cumulul pensiei, indiferent de gradul de invaliditate, cu venituri realizate din activități profesionale. Pentru gradul 3 de invaliditate limitarea programului la cel mult jumătate din timpul normal de muncă, ramane valabila?
Va multumesc!
Buna ziua, sunt pensionara de invaliditate si in urma calculului pensiei am constatat ca in perioada 2005, in ultima luna de activitate, am incasat 20 de salarii compensatorii ( inainte de incetarea contractului de munca ), care nu au fost luate in calcul. Am inteles ca in codul fiscal din acea perioada, salariile compensatorii erau drepturi salariale pentru care se virau contributiile. Va rog sa-mi spuneti daca era corect sa fie luate in calcul si ce documente trebuie sa depun la casa de pensii.
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: am obtinut un job si viitorul angajator imi solicita, printre documentele necesare la angajare si adeverinta de vechime. Ma intereseaza daca este obligatoriu sa o prezint,
deoarece, in ultimele luni am avut 90 de zile de concediu medical si nu as vrea sa las loc interpretarilor.
Va multumesc!
Daca sunt PFA cu cod CAEN 8299 ( prestez servicii de logistica ) folosind exclusiv baza materială a plătitorului de venit, activitatea mea poate fi considerata ca activitate dependenta ? Sau organele de control fiscal nu pot face aceasta incadrare potrivit prevederilor din ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 46 din 11 mai 2011.
"(3) PFA nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează potrivit art. 16, chiar dacă colaborarea este exclusivă."
De fapt intrebarea mea este , daca exista riscul , ca prin reconsiderarea ca activitate dependenta sa nu se aplice regulile de determinare a impozitului pentru veniturile din salarii realizate în afara funcţiei de bază ?
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: in urma cu 6 luni , in timp ce lucram la o institutie publica , s-a depus o plangere ( de catre o petenta o institutiei ) la politie , impotriva mea . Desi acuzatiile erau false , d-na respectiva reclamand o persoana care ar semana cu mine ( dar nu era sigura ) , s-a efectuat o ancheta ( de catre politie ) la institutie , in urma careia toti martorii audiati au sustinut punctul meu de vedere .
Considerand ca mi-a fost prejudiciata imaginea – d-na respectiv venind si continuand acuzatiile si in public , in institutie - am dorit sa depun la politie o reclamatie pentru discreditare , calomnie … . Raspunsul a fost ca nu pot face nimic pana nu se solutioneaza plangerea d-nei.
Exista , din partea politiei, obligatia de comunicare a solutiei pe care o poti ataca ? Ce demersuri ar trebui sa fac pentru a primi un raspuns ?
Va multumesc!