avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate elba2406

Activitate elba2406

:) Multumesc tuturor pt raspunsuri
Pai nu vrea sa dea chitante, dar ne-a oprit liftul si da de inteles ca va opri si apa, lumina si tot ce mai depinde de el. oare il putem reclama la OPC sau in alta parte?
Buna ziua,
Am cumparat de cateva luni un apt intr-un bloc nou; asociatia nu este inca infiintata, actele au fost depuse de-abia luna aceasta desi adunarea de constituire s-a facut prin mai.. reprezentantul firmei de la care am cumparat ne cere in fiecare luna sa platim diversele utilitati: lift, apa, lumina pe scara, etc fara sa dea vreo chitanta, motivand ca facturile vin pe firma d-sului si nu poate refactura. Din punct de vedere legal, ce dovezi putem avea ca am platit sau ce solutie putem gasi deoarece nu dorim sa mai platim asa, fara sa avem o dovada, fara a sti ce platim?
Buna ziua,
M-am mutat de cateva luni intr-un bloc nou si avem tot felul de probleme cu dezvoltatorul...cand am cumparat ni s-a spus ca avem parcari separate pt spatiul comercial pe care l-a inchiriat la parter, parcari libere pt vizitatori...acum ne-am trezit ca parcarile spatiului sunt intercalate cu ale proprietarilor iar la cele libere (pt vizitatori) a pus program (pana la 18 parcari spatiu comercial, de la 18 parcari pt vizitatori, in weekend cam la fel...)
acum dl dezvoltator s-a gandit sa amplaseze, pe unul dintre spatiile dansului (un spatiu de parcare) un generator sau un chiller, inca nu stim, pt spatiul comercial pe care il are inchiriat la parterul blocului. Evident ca noi, locatarii, nu am fost intrebati sau anuntati de aceasta intentie a dansului. Pt cei care au balconul deasupra acelui spatiu este un lucru f deranjant, atat ca zgomot (banuiesc) cat si inlesnirea eventualilor binevoitori de a sparge apartamentele. Putem face ceva in acest sens? Noi, proprietarii, avem ceva de spus in toata afacerea asta? Asociatia este in curs de infiintare... se pare ca aventurile continua la noi, nu ne plictisim deloc. Ne simtim de parca stam cu chirie si doar cotizam pt diverse.

Răspuns la discuția distrugere?
elba2406 a scris:

va multumesc pt raspunsurile de mai sus; acum dl dezvoltator s-a gandit sa amplaseze, pe unul dintre spatiile dansului (un spatiu de parcare) un generator sau un chiller, inca nu stim, pt spatiul comercial pe care il are inchiriat la parterul blocului. Evident ca noi, locatarii, nu am fost intrebati sau anuntati de aceasta intentie a dansului. Pt cei care au balconul deasupra acelui spatiu este un lucru f deranjant, atat ca zgomot (banuiesc) cat si inlesnirea eventualilor binevoitori de a sparge apartamentele. Putem face ceva in acest sens? Noi, proprietarii, avem ceva de spus in toata afacerea asta? se pare ca aventurile continua la noi, nu ne plictisim deloc. :) Ne simtim de parca stam cu chirie si doar cotizam pt diverse. Avem chiar si program pentru vizitatori :)

nu are nimeni un raspuns? :(
va multumesc pt raspunsurile de mai sus; acum dl dezvoltator s-a gandit sa amplaseze, pe unul dintre spatiile dansului (un spatiu de parcare) un generator sau un chiller, inca nu stim, pt spatiul comercial pe care il are inchiriat la parterul blocului. Evident ca noi, locatarii, nu am fost intrebati sau anuntati de aceasta intentie a dansului. Pt cei care au balconul deasupra acelui spatiu este un lucru f deranjant, atat ca zgomot (banuiesc) cat si inlesnirea eventualilor binevoitori de a sparge apartamentele. Putem face ceva in acest sens? Noi, proprietarii, avem ceva de spus in toata afacerea asta? se pare ca aventurile continua la noi, nu ne plictisim deloc. :) Ne simtim de parca stam cu chirie si doar cotizam pt diverse. Avem chiar si program pentru vizitatori :)
Va multumesc f mult pt raspunsuri; am solicitat inregistrarea tocmai pt a demonstra ca acel domn (dezvoltatorul) mi-a desumflat anvelopele dar am fost refuzata. Consider ca aveam tot dreptul de a solicita inregistrarea respectiva si as dori sa stiu cui ar trebui sa ma adresez si sub ce forma din moment ce acest domn imi refuza acest drept. Nu doresc despagubiri ci doar sa inceteze cu sicanele si scandalul pe care-l face, neintelegand ca ne putem intelege si altfel decat prin metode huliganesti.
apt este intr-un bloc nou, iar locurile de parcare le vinde cel care a ridicat blocul. Totusi, masina era parcata pe un loc comun locatarilor blocului, nu vad cu ce drept acest domn mi-a desumflat rotile si mi-a facut scandal la usa. Mai am o intrebare: avem si camere de supraveghere in jurul blocului, dar imi este refuzata solicitarea de a intra in posesia inregistrarii dintr-o anumita zi. Cum, cui ar trebui sa ma adresez pt a rezolva acest aspect? Atunci pt cine sunt montate acele camere? suntem cumva la big brother?
Discuție distrugere?
Buna ziua,

Am urmatoarea problema: nu de mult am achizitionat un apartament dar nu si loc de parcare. De-atunci, desi parcarea este mai mult goala, chiar daca las masina 2 ore in parcare dezvoltatorul imi solicita sa o mut urgent. Am parcat-o intr-o seara chiar langa bloc, nu am blocat drumul de acces sau vreun loc de parcare; dl dezvoltator a venit si mi-a desumflat 2 anvelope. Exista vreun temei legal pt a-l actiona in judecata? Ce drepturi mai are dansul sa exercite presiuni asupra mea sau a celor care de-acum suntem proprietari in acel bloc? Nu am parcat pe locurile lui, pe care nu le-a vandut, cel mult putea sa sesizeze asociatia blocului, cred, ca am incalcat regulamentul de condominiu. Astept un sfat, o parere. :) Multumesc