avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate Shymano

Activitate Shymano

Pensie alimentara.
Buna ziua.
Daca ma angajez cu contract de colaborare, veniturile respective vor intra in calculul pensiei alimentare ?
Urmeaza sa divortam la notar ... Eu sunt pensionar, avem 3 copii minori, stiu ca va fi jumatate din venituri (deocamdata am doar pensia de serviciu).
Multumesc.
Răspuns la discuția Bunul propriu atacabil
@drmagdabotez, omul a spus clar ca semnarea s-a facut inainte de casatorie ...
Răspuns la discuția Restante intretinere
Va multumesc ...
Exista vreo lege in vigoare vis-a-vis de nepunerea de penalizari la restantierii care au salarii cumulate sub 1000 ron/pers. ?? Intreb pt ca am citit p-aici pe forum ceva de genul asta, si ma intrebam daca exista intr-adevar aceasta prevedere ... am vazut ca sunt pareri si pareri ...
Răspuns la discuția Restante intretinere
Buna seara.
Va ridic si eu o problema ... din decembrie nu am mai putut plati la intretinere; sunt bugetar, mi-a fost redus salariul, mai iau 1.600 roni in mana, dintre care 1.400 ii dau la banca (credit ipotecar). Sotia este in crestere copil, ia 600+200=800 roni cu totul. Din listele afisate (nu bag mana in foc pt ele, oricum nu cred ca sunt 100% corecte; sunt multe chestii care nu "miros" bine) am ajuns la o datorie de aproximativ 1.780 roni (total afisat). Am actionat si banca in judecata, intre timp, pt a-mi reduce din rata, dupa refuzul acestora de a mi-o recalcula conform legii (avocatii consultati mi-au spus ca sunt multe chestii bagate aiurea in contractul de refinantare facut la ei, inclusiv comisionul de risc de 100 CHF; am inteles ca dupa ce s-a dat legea de reducere a salariului, bancile trebuiau sa ne reduca ratele automat; cand au fost avocatii la negocieri, nu erau dispusi decat la o reducere de 50 CHF din 408, total nesemnificativ). In fine, ideea e ca administratia a afisat un anunt prin care se stabileste o adunare generala pt data de 15.06, cand vor sa faca un contract cu o firma de recuperatori pt a se aduna restantele. Din restanta nu stiu cum voi putea achita, macar cate putin ...
Ca alternative am la aceasta situatie ?? Va multumesc ...