Buna ziua! Am primit o amenda de circulatie in urmatoarele conditii: am parcat seara pe trotuarul din fata unui magazin si masina a ramas parcata pana in dupa-amiaza zilei urmatoare. Am primit amenda de 65 lei pentru ca magazinul avea parcarea rezervata pe durata programului de functionare. Am revenit la locul faptei si am constatat ca singura atentionare aparea scrisa pe un afis expus in vitrina magazinului, printre multe alte anunturi cu preturi promotionale la produsele comercializate.
Intrebarea mea este: in ce conditii legale (taxe la primarie) poate un magazin rezerva trotuarul de pe domeniul public si daca aceasta rezervare trebuie facuta prin indicatoare de semnalizare specifice circulatiei rutiere?
Multumesc anticipat pentru consiliere!
S-au facut nenumarate reesalonari care, din cauza restantelor, nu au putut fi respectate. De aceea s-a procedat, in final, la intreruperea furnizarii apei calde. Unul dintre restantieri care are 25.000 ron de achitat a girat cu apartamentul pt. un imprumut bancar si nu poate fi executat, cel putin asa declara administratorul, in urma procesului intentat (si a cheltuielilor de judecata platite de noi toti), finalizat nefavorabil.
Semnarea de conventii de facturare individuale mi se pare cea mai potrivita, in general vorbind (asa cum procedeaza si furnizorul de energie electrica, de ex). Numai ca trebuie asigurata "infrastructura", adica separarea dpdv tehnic, a conductelor (care costa vreo 30.000: 20 apartamente= 1500 ron, dupa cum ni s-a spus noua).
Nelamurirea mea tine si de faptul ca nu stiu daca furnizorul local va accepta aceasta separatie dpdv tehnic, pe care dealtfel trebuie s-o si execute (contra cost) sau daca poate profita de existenta datoriilor de incasat pt. a nu permite separatia....
Buna ziua,
As avea nevoie, daca se poate, de niste informatii ce tin de legea in baza careia se desfasoara gospodarirea unei asociatii de locatari.
Mai exact, locuiesc intr-un bloc din Ploiesti, format din 4 scari cu datorii catre furnizorul local de utilitati (apa calda, agent termic), in baza carora acesta a sistat furnizarea apei calde, evident pt. toti locatarii. Mentionez ca scara pe care locuiesc eu nu are nicio datorie fata de administratie si ne-am fi dorit sa ne separam din toate punctele de vedere de restul asociatiei, sperand astfel sa se reia furnizarea serviciilor. Adminstratorul sustine ca nu se poate face aceasta separatie pana ce datoriile totale ale blocului nu vor ajunge la zero...si ca practic nu putem decat sa stam cu mainile incrucisate si sa asteptam ca datornicii sa achite restantele, ceea ce mi se pare inacceptabil, avand in vedere faptul ca acestia nu pot face acest lucru. Deasemenea nu sunt sigura ca administratorul este impartial, avand in vedere ca este implicat politic la nivel local si locuieste pe una din scarile cu mari datornici si as vrea sa stiu daca legea permite aceasta separatie (foarte costisitoare dealtfel) ce pare singura solutie momentan, deoarece nici debransarea de la sistemul centralizat si instalarea unei centrale de apartament nu este facila dpdv financiar. Va multumesc anticipat pentru lamuriri...Madelfa,