avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pt parcare nesemnalizata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pt parcare nesemnalizata

Buna ziua! Am primit o amenda de circulatie in urmatoarele conditii: am parcat seara pe trotuarul din fata unui magazin si masina a ramas parcata pana in dupa-amiaza zilei urmatoare. Am primit amenda de 65 lei pentru ca magazinul avea parcarea rezervata pe durata programului de functionare. Am revenit la locul faptei si am constatat ca singura atentionare aparea scrisa pe un afis expus in vitrina magazinului, printre multe alte anunturi cu preturi promotionale la produsele comercializate.
Intrebarea mea este: in ce conditii legale (taxe la primarie) poate un magazin rezerva trotuarul de pe domeniul public si daca aceasta rezervare trebuie facuta prin indicatoare de semnalizare specifice circulatiei rutiere?
Multumesc anticipat pentru consiliere!

Alte discuții în legătură

Drum public tudordan83 tudordan83 Buna seara, AM o nedumerire si v-as ruga sa ma ajutati si pe mine: in cazul in care pe o alee circula cat si sunt parcate masini iar pe alee nu exista ... (vezi toată discuția)
Pista de biciclete bucuresti, valabila sau nu? Ilies08 Ilies08 Buna ziua! Am fost oprit de un politist de la brigada rutiera in timp ce circulam cu bicicleta pe bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti si am primit un ... (vezi toată discuția)
Cum este legea, daca un teren privat este dat liber pentru folosire ... Anca987 Anca987 Cum este legea, daca un teren privat este dat liber pentru folosire public? Cazul este urmator. Exista un trotuar facut pe un teren privat, proprieterul a dat ... (vezi toată discuția)