va rog sa mi spuneti cum pot rezolva o astfel de situatie:
o pers. angajata cu CIM incepand cu 15 sept intra in concediu medical in urma unei interventii chirurgicale de urgenta incepand cu data de 15 oct, angajatorul refuza plata celor 4 concedii medicale impunandu i depunerea unei cererei de inchidere CIM cu acordul partilor.Mentionez faptul ca inainte de sept. respectiv din ianuarie a lucrat fara forme legale la aceeasi societate comerciala iar persoana are 39 de ani.Care este stagiul de contizare la Casa de Sanatate? Mai poate persoana sa achite cotizatiile necesare perioadei neacoperite cu asigurarea de sanatate?
Asi dori sa stiu daca art. 143 alin 1 litera g, de scutire TVA in transportul international de persoane este aplicabil si transportului de persoane in tarile ce nu fac parte din UE *exp. Ucraina si Republica Moldova. De curand am obtinut o autorizare pentru o cursa de linie din Galati -Chisinau - trebuie sa dau comanda de bilete de aceea asi dori un raspuns cat mai urgent.
Va multumesc!
multumesc tare mult,sunt foarte importante propunerile dvs.pentru mine, partea de teorie din pacate o stiu si eu, insa nu am solutii la propria mea viata, sunt administratorul unei societati cu 60 de salariati si gasesc solutii la problemele tuturor, doar la a mea nu, insa in perioada in care mi a fost batuta fetita am fost urmarita permanent de individ, tocmai pentru a nu scoate certificat medico legal - fetita a vrut chiar sa l reclame la politie, insa a intervenit cine ne apara de el?????unde plecam , pe mine ma loveste in cap, pentru a nu avea probe.Am mai stat de vorba cu oamenii care ma cunosc foarte bine, pentru ca pana acum eu nu spuneam nimanui ce mi se intampla, de ce? pentru ca imi era rusine, de ce mi se intampla. Acum am adoptat o noua metoda "starng probe la tot" si cand voi considera momentul potrivit il voi ataca, pentru ca nu vreau ca fetitele mele sa ramana ale "nimanui"., si nu vreau sa apar la stirile de pe Pro TV!Sper ca bunul Dumnezeu sa ma ajute sa trec cu bine peste aceste etape si sa am puterea sa -l infrunt, imi repet continu ca fetitele mele au nevoie de mine!
nu am pot face nimic, nu am unde pleca cu fetele, stiu ca nu ma poate apara nimeni 24 din 24 de el, am incercat sa i sugerez sa consultam un consilier familiar, un psiholog ceva o parere neutra, sa inteleaga nu nu se poate trai in aceasta teroare, insa este acelasi raspuns de fiecare data , "el nu are nimic de pierdut", "dupa el nu are cine sa planga", iar dupa mine da.Nu stiu cum sa procedez , imi este foarte teama, pentru ca l stiu in stare , de orice.
Stiu ca suna dur, insa este foarte adevarat.sunt casatorita cu actualul sot de aprozimativ 19 ani, din casatoria noastra a rezultat doua fetite, minore 17 ani si 4,5 ani, discutii au fost aproape tot timpul insa in ultimii ani s-au accentuat, insa in ultima luna lucrurile au o gravitate majora, am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne separam printr-un divort(motive: violenta fizica si pshiica, atat asupra mea cat si a fetitelor , mai ales la ce de 17 ani pe care a batut-o foarte rau, din februarie 2011 fetita nu mai vb absolut de loc cu tatal, insa el ma ameninta ca daca divortez de el "ma omoara" , amninatarea o face si in prezenta fetitelor, va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, este o persoana pe care o cred in stare, insa nici nu mai pot convetui in preajma lui, ma tem atat pentru viata mea cat si pentru a fetitelor.