avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate K-nndy

Activitate K-nndy

Buna ziua. Anul trecut am avut o promisiune de cumparare pentru 3 parcele de teren,proprietari fiind 3 frati.Cumparatorul la momentul depunerii actelor la primarie a achitat fiecarui proprietar un avans.Dupa cateva luni unul dintre nepoti, fiul unei surori, a venit cu pretentia ca vrea sa cumpere el cele 3 terenuri.I s-a explicat ca deja este promis, cu avans incasat si urmeaza sa iasa actele finale pentru vanzare, dar nu am reusit sa ne intelegem cu el.A inceput sa faca in permanenta presiuni asupra celor trei vanzatori.A recurs la amenintari, vizite frecvente la domiciliu,injurii, santaje si insistente telefonice in mod repetat atat asupra vanzatorilor cat si a cumparatorului. Dupa cateva luni de tensiuni am anulat targul cu cumparatorul, am restituit avansul si s
am luat decizia sa nu mai vindem terenul.Aparent s-a linistit situatia.
Unul dintre proprietari s-a inteles cu nepotul si i-a vandut o parcela, in ideea sa fie multumit si sa inchida subiectul. Acum nepotul a inceput din nou cu presiuni asupra celorlalti doi frati. Apeluri telefonice repetate, amenintari, vizite la domiciliu incercad sa forteze proprietarii sa-i vanda lui terenul.A cautat si cumparatorul initial sa-l ameninte si sa-l convinga nu cumva sa cumpere terenul.Mentionez ca respectivul nepot este si recidivist. Pana acum nu am recurs la nici un fel actiune, dar deja suntem toti ingroziti si nu mai stim ce sa facem.A venit la noi acasa cu banii si i-a aruncat pe masa. Celuilalt frate i-a aruncat banii in curte peste gard. Astazi dimineata am primit in posta un aviz pentru o scrisoare cu valoare trimisa de respectivul nepot. Cum sa procedam? Sa ridicam scrisoarea? Ce sa facem sa rezolvam situatia? Ce recomandati in astfel de cazuri? A inceput efectiv sa ne fie frica.

Multumesc anticipat pentru raspnsuri.
Buna ziua.
In cazul in care am beneficiat de un curs de formare profesionala, din initiativa angajatorului si implicit achitat integral de catre angajator, dar nu am semnat nici un act aditional care sunt drepturile si obligatiile mele?
1. Pot fi obligat la semnarea unui act aditional ulterior incheierii cursului?
2.Semnarea unui act aditional uleriror poate face referire strict la perioada de obligativitate a prestarii muncii in favoarea angajatorului? 3.Schimbarea functie (avansare) sau majorari salariale pot sau nu sa fie efectuate in acea perioada?
3.Diploma obtinuta in urma curusului se patreaza de catre angajator pana la incetarea contractului individual de munca? Sau dreptul de pastrare imi revine personal?

Astept raspuns cat mai curand posibil.
Multumesc.
Buna ziua.
Doresc sa plec de la locul actual de munca. Detin functie de conducere cu drept de semnatura, de 2 ani.
Deoarece cunosc istoricul desfacerii contractelor de munca din firma, vreau sa plec in termeni perfect legali fara a lasa loc de interpretari sau alti factori negativi care ulterior s-ar putea rasfrange asupra mea.
1.Cum este mai indicat sa-mi cer desfacerea contractului de munca prin acordul partilor? Sau demisie?
2.In caz de demisie ma poate obliga sa stau in preaviz 45 de zile lucratoare? Avand in vedere ca la contractul individual de munca incheiat initial, termenul de preaviz imi era specificat 15 zile, si la schimbarea functiei nu am mai primit act aditional in care sa fie mentionat alt termen de preaviz.
3.Cum fac predarea legala a documentelor contabile, registru de casa,a banilor numerar, a instrumentelor si accesoriilor bancare, a instrumentelor de plata-incasare,a parolelor?
4. Ce alte recomandari imi mai puteti face in acest sens? Nu vreau sa ramana nimic nejustificat sau interpretabil pentru care ulterior sa fiu tras la raspundere. Avand in vedere ca detin o sumedenie de informatii din activitatea si miscarile interne ale firmei.
5.Ce alte informatii imi mai sunt necesare de stiut?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua.

Sper sa ma ajute cineva cu cateva sfaturi legale.
Sunt implicat in vanzarea-cumpararea unui imobil+teren, in calitate de curator pentru 2 copii minori.
Copii au dobandit bunurile ca mostenire dupa defunctul lor tata.Mama impreuna cu copii vand bunurile la o suma fictiva de 5000 euro (conform contract). Dar vanzarea reala se va face la valoarea de 15000. Cei 15000 euro vor fi depusi in 2 conturi bancare in numele copiilor, dupa care suma va reprezenta un avans pentru un alt imobil (apartament)
Acum vine intrebarile mele:
1. eu in calitate de curator sa accept vanzarea la suma fictiva (5000 euro-in acte) ?
2.Din cei 5000 cat la % revine mamei si cat % revine copiilor dupa vanzare?
3.Eu cum justific diferenta de 10 000 euro?
4.Pentru cei 10 000 euro nu ar fi mai bine sa facem act pentru donatie? Din care sa reiasa faptul ca cei 10 000 sunt donati copiilor, fara ca aceasta suma sa se mai imparta cu mama?Dupa logica mea daca se trece suma de 15000 euro in contratul de vanzare cumparare, suma se imparte cu mama, nu?
5.Viitorul imobil daca nu vrem sa fie cumparat pe numele mamei.Pe cine poate fi cumparat pe tutore sau pe curator? M agandesc ca nu poate fi cumparat pe numele copiilor.

Astept un raspuns cat mai urgent.Va multumesc.
Discuție Poprire cont
Buna ziua.
Am nevoie de cateva sfaturi si lamuriri pentru solutionarea unei probleme in legatura cu poprirea unui cont.
Sunt girant la un contract de credit deschis la B.T (de catre titular). Titulatrul contului nu si-a achitat ratele si restul sumelor de plata datorate. In cursul lunii iulie mi-au fost retarsi din contul meu (al girantului) deschis la BCR o suma de bani care acoperea aproximativ 5 rate, fara sa fiu instiintat de acest lucru.Am sesizat lipsa banilor din cont in momentul in care am intentionat sa-mi platesc rata propriului meu credit (deschis la BCR pentru achizitionarea unei masini) motiv pentru care m-am prezentat la BCR.si am cerut explicatii.Cei de acolo mi-au comunicat ca poprirea vine de la B.T.Ulterior am luat legatura cu executorul de la BT. care se ocupa de dosarul titularului. Acesta din mi-a explicat ca mi-au fost retrasi banii mie ca si girant pt ca titularul nu si-a platit datoriile.Problema este ca eu momentan sunt somer, nu mi-a fost comunicat in nici un fel ca mi se vor retrage banii si nici ca restul de bani aflati in cont imi sunt blocati. Mai mult am dus copie dupa cotractul de munca al titularului pentru a face dovada ca acesta este angajat si prin urmare beneficiaza de venit.Cu toate acestea cei de la B.T nu vor sub nici o forma sa-mi ridice poprirea de pe cont.Vi se pare normal? S-a procedat corect in acest caz? Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Sper ca am fost suficient de coerent si explicit. Astept cu interes raspuns. Multumesc anticipat.
Va multumesc. La 1) nu se potriveste nici una dintre variante. Completez eu pur si simplu " cer restituierea taxei de poluare" sau mai fac si alte mentiuni?
Chiar nu vrea nimeni sa ma ajute cu ceva informatii despre ce trebuie sa contina cererea pentru recuperare taxa poluare? Am inteles ca model nu vrea nimeni sa-mi dea.
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de cerere pentru recuperare taxa poluare (ceea care se trimite in prima faza la finante).Ce anume trebuie sa mai contina dosarul. Am facut eu o cerere,dar mi se pare prea simpluta. Exista ceva formular tip? sau? Trebuie sa ma duc personal cu ea? Sau pot sa timir pe cineva sa o inregistreze?