avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Presiuni facute de o persoana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Presiuni facute de o persoana

Buna ziua. Anul trecut am avut o promisiune de cumparare pentru 3 parcele de teren,proprietari fiind 3 frati.Cumparatorul la momentul depunerii actelor la primarie a achitat fiecarui proprietar un avans.Dupa cateva luni unul dintre nepoti, fiul unei surori, a venit cu pretentia ca vrea sa cumpere el cele 3 terenuri.I s-a explicat ca deja este promis, cu avans incasat si urmeaza sa iasa actele finale pentru vanzare, dar nu am reusit sa ne intelegem cu el.A inceput sa faca in permanenta presiuni asupra celor trei vanzatori.A recurs la amenintari, vizite frecvente la domiciliu,injurii, santaje si insistente telefonice in mod repetat atat asupra vanzatorilor cat si a cumparatorului. Dupa cateva luni de tensiuni am anulat targul cu cumparatorul, am restituit avansul si s
am luat decizia sa nu mai vindem terenul.Aparent s-a linistit situatia.
Unul dintre proprietari s-a inteles cu nepotul si i-a vandut o parcela, in ideea sa fie multumit si sa inchida subiectul. Acum nepotul a inceput din nou cu presiuni asupra celorlalti doi frati. Apeluri telefonice repetate, amenintari, vizite la domiciliu incercad sa forteze proprietarii sa-i vanda lui terenul.A cautat si cumparatorul initial sa-l ameninte si sa-l convinga nu cumva sa cumpere terenul.Mentionez ca respectivul nepot este si recidivist. Pana acum nu am recurs la nici un fel actiune, dar deja suntem toti ingroziti si nu mai stim ce sa facem.A venit la noi acasa cu banii si i-a aruncat pe masa. Celuilalt frate i-a aruncat banii in curte peste gard. Astazi dimineata am primit in posta un aviz pentru o scrisoare cu valoare trimisa de respectivul nepot. Cum sa procedam? Sa ridicam scrisoarea? Ce sa facem sa rezolvam situatia? Ce recomandati in astfel de cazuri? A inceput efectiv sa ne fie frica.

Multumesc anticipat pentru raspnsuri.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:37, 6 Martie 2020
Eu zic sa nu ridicati scrisoarea si sa depuneti plangere la Politie pentru amenintari, hartuire...mai ale ca este recidivist.
Puteti solicita si Ordin de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari dupa testament carmen ala carmen ala Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca ... (vezi toată discuția)
Insusire bun gasit Maria 23 Maria 23 Buna seara. Astazi mi s-a intamplat ceva groaznic. In 2009 tata a gasit un telefon, l-a luat fratele meu si au venit toti in vizita la mine(eu eram studenta in ... (vezi toată discuția)
Viol de domiciliu sau drept de a intra in casa? ContSters147771 ContSters147771 Buna ziua.Va rog f mult sa ne sfatuiti in urmatoarea situatie.Pentru cei care au citit problema partajului lucrurile sunt putin familiare cu urmatoarea ... (vezi toată discuția)