avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate BalazsAnnamaria

Activitate BalazsAnnamaria

Discuție CAS
Bună seara!
Conform art.42 lit.k Codul Fiscal sunt scutiti de la plata impozitului pe venit persoanele fizice autorizate cu astfel de activitati .Intrebare este daca sunt scutiti si de la plata de a contribui la CAS?
Mulţumesc!
Bună ziua!
Sunt profesoară, aflu în luna a noua şi în câteva zile o voi naşte un băiat. Problema mea este că sunt angajată până la 31 august (neavând loc titular lucram ca şi înlocuitor) după care şi şcoala va fi desfiinţată. După naştere intru în postnatal cele 42 zile obligatorie, până acuma nu am luat nici o zii din cele 126 deoarece aşa era mai conveneabil. Este clar că până la 31 august voi fii plătit de câtre angajator (şcoala), dar după socotelille mele încă vor mai rămâne vreo două săptămâni. Întrebarea mea este că această perioadă va fii plătit de CNAS sau de cine? ªi mai am o problemă, am lucrat 4 ani ca şi înlocuitor dar după anul a 3-a am o întrerupere în cartea de muncă timp de 2 săptămâni, timp în care nici CAS-ul nu era plătit. Oare acesta va influenţa ceva?
Mulţumesc pentru răspuns!
Cu stimă Annamaria
Bună ziua!
Sunt nou pe acest site, şi a-şi avea câteva întrebări.
Săptămâna trecută am fost internată la urgenţă la maternitate fiindcă aproape am pierdut bebeluşul. Acum sunt în luna şapte, dar văzând incompetenţa doctorilor puţin îmi e frică să nasc aici. A-şi dorii să fac un card european dar am câteva probleme.
Sunt profesoară, şi anul trecut neavând loc titular, am fost angajat numai până la 31 august. Apoi am primit post la o altă şcoală unde am devenit angajat de la 16 septembrie (deoarece era angajat o altă persoană până la 15 septembrie) până la 31 august 2011. In final acum îmi lipsesc cele două săptămâni(1-15 septembrie 2010) din cartea de muncă. Nu ştiu oare aceste două săptămâni influenţează sau nu indemnizaţia pentru copil, şomajul dacă nu primesc post peste doi ani? După cum ştiu eu la CNAS pot să plătesc cele două săptămâni, dar la casa de pensii ulterior nu şi la şomaj ar trebuie să fac ceva contract individual pe acel period. Neapărat trebuie să plătesc CAS-ul la acele două săptămâni dacă doresc un card european? În formularul de cerere am văzut că trebuie o dovadă de calităţii de asigurat, asta de unde primesc oare? Trebuie neapărat să-mi iau prenatalul, sau pot să plec direct pe postnatal deoarece prenatalul este plătit numai cu 85 la sută din salar şi oricum vine vacanţa?
Mulţumesc mult pentru răspuns şi ajutor!