avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Postnatal, 42 de zile obligatorii, CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Postnatal, 42 de zile obligatorii, CASS

Bună ziua!
Sunt profesoară, aflu în luna a noua şi în câteva zile o voi naşte un băiat. Problema mea este că sunt angajată până la 31 august (neavând loc titular lucram ca şi înlocuitor) după care şi şcoala va fi desfiinţată. După naştere intru în postnatal cele 42 zile obligatorie, până acuma nu am luat nici o zii din cele 126 deoarece aşa era mai conveneabil. Este clar că până la 31 august voi fii plătit de câtre angajator (şcoala), dar după socotelille mele încă vor mai rămâne vreo două săptămâni. Întrebarea mea este că această perioadă va fii plătit de CNAS sau de cine? ªi mai am o problemă, am lucrat 4 ani ca şi înlocuitor dar după anul a 3-a am o întrerupere în cartea de muncă timp de 2 săptămâni, timp în care nici CAS-ul nu era plătit. Oare acesta va influenţa ceva?
Mulţumesc pentru răspuns!
Cu stimă Annamaria
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:56, 29 Iulie 2011
1. CIM, fiind pe perioada determinata, inceteaza de drept (art.56i din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati dvs.
2. Certificatele medicale pentru concediu postnatal pe lunile iulie si agust vor fi platite de unitatea cu care aveti CIM.
3. Deoarece veti naste inainte de expirarea CIM aveti doua posibilitati:
a) dupa incetarea CIM va inregistrati la Agentia de Somaj (care va va plati certificatele medicale) de unde veti intra apoi in CCC pana la 1 sau 2 ani (la alegerea dvs.).
b) daca mai aveti concediu de maternitate in continuare, dupa incetarea CIM, veti depune certificatele la CJAS care le va calcula si le va plati. Dupa aceea intrati in CCC.
4. Acea pauza de doua saptamani nu va afecteaza la a beneficia de concediu de maternitate si de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal fractionat irina19867 irina19867 Buna ziua.Sunt profesoara suplinitor, urmeaza sa nasc in 12 august.As avea doua nelamuriri...prima este aceea ca as mai avea 3 saptamani de practica la scoala ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru suplinitori alinutzza140 alinutzza140 Buna ziua , Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)