avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate cosmin28

Activitate cosmin28

Răspuns la discuția Slutire?
dati in judecata daca aveti martori castigati astfel va plati cheltuieli de judecata plus reparatia dintilor.in plus cereti daune morale cat incape.pe perioada interventiei medicale la nivelul dintilor o sa aveti in mod garantat 1 luna probleme cu alimentatia deoarece veti putea manca doar anumite alimente.la perioada asta se adauga si timpul pana va incepe interventia medicala,cinestie cat,mult timp in care nu o sa puteti manca normal si o sa aratati urat la locul de munca si in societate.in mod sigur o sa fie nevoit sa plateasca daune consistente.nu mergeti pe amiabil.cunosc peste 20 de cazuri de dinti rupti de la bataie.ultimu caz al unui prieten a trebuit sa plateasca in jur de 5000 ron cheltuieli+reparatie la 2 dinti plus 4500 ron daune morale.si a scapat ieftin.au fost si cazuri mai grave.
nu sant avocat dar e la mintea cocosului ca daca ati avut in trecut o altercatie cu acei vecini si acum problemele sant cu aceiasi, e clar ca ii puteti da in judecata pentru hartuire.nu poti pedepsi un minor pentru hartuire la adresa copilului dumneavoastra dar puteti reclama parintii la politie daca aveti dovezi clare ca ati contactat acei parinti si ei nu au luat masuri,si o sa fie sanctionati 100% sigur mai ales ca nu doar ca nu au luat masuri,dar au si incurajat.hartuirea se pedepseste foarte aspru.duceti copilul la un psiholog caruia sa ii spuneti despre ce e vorba si cu rezultatele testarii si cu dovezile pe care le aveti(bilete scrise,martori) dati in judecata acea familie.daca copilul are traume psihologice(frica de vecini,teama cand iasa din casa,sentimente de nesiguranta) acelea mai tarziu se vor materializa in probleme psiho-sociale grave.astfel ca puteti cere despagubiri consistente daca un psiholog autorizat de politie ,care lucreaza in cadrul politiei probabil sau ceva de genu,confirma ca asupra copilului sa efectuat o agresiune psihica.incercati.
lucrez la patron de 3 ani.e francez.de la angajare pana azi sant platit tot cu salariu minim.adica mie imi creste salariul doar cand se creste minimum pe tara.cu toate astea,pe langa ceea ce lucrez in mod normal(repar piese rebut si le reintroduc in productie) mai fac alte 4-5 lucruri:car marfa,lucrez la masini la care nu are personal disponibil momentan,lucrez in alte posturi unde este nevoie si nu are pe cine pune in ziua respectiva,etc. pot spune cu mandrie ca am ajuns sa ma pricep cam la 60% din procesele de productie care au loc in fabrica asta.si totusi,sant platit cu minim,daca sant bolnav se taie bonuri pe toata luna:e stipulat in regulamentul intern la rubrica cu pedepse pentru lipsa de la lucru,insubordonare,etc.adica ce,sant pedepsit ca mam imbolnavit?de cand lucrez am fost bolnav odata si atunci mia taiat toate bonurile.am continuat sa vin la servici apoi chiar daca mam simtit rau.in fine...cu toate ca dupa cum am spus ,ma pricep cam la orice in firma, sant platit cu minim.si daca indraznesc sa spun "sefu,cand mai facem asa o negociere,ca e greu si uite,am 3 ani si ma pricep la ce ma pui sa fac" mi se arunca in fata chestii de genul "nu te tine nimeni cu forta".asta e recompensa pentru faptul ca in 3 ani am acumulat competente variate?multumesc codule al muncii,muntumesc mama mea Romanie.
apropo..un coleg a sunat la itm..a fost dat afara cu o zi inainte sa vina controlul.interesanta coincidenta,nu?

p.s. :ce mai criterii,ce mai evaluare...is curios cum il voi putea obliga pe patron sa ma evalueze si mai curios sant cum va putea sa ma evalueze,cat de sus, avand in vedere mutitudinea de operatii pe care le efectuez care nu au nici o legatura una cu alta in ceea ce priveste pregatirea profesionala.mai ales ca dupa 3 ani inca sunt muncitor NECALIFICAT
Răspuns la discuția Salariul minim - mediu privat
in octombrie 2010 .sincer mie mi se pare subiect de trimis in instanta..adica nu e logic: primesti minimum+60 si apoi din nou minim.nu suna a micire de salariu?.in mod logic, salariul negociat e o entitate la care se aduga marirea de 60 de lei, alta entitate.daca prima entitate sia marit valoarea(600-670) dece nu ramane a doua entitate valabila din moment ce e un obiect separat de primul.hmm.
oricum,marirea a fost inainte de 1.1.2011.practic mi sa anulat marirea.
Răspuns la discuția Salariul minim - mediu privat
domnule consilier ,puteti sa ma luminati si pe mine va rog:)..peste tot pe internet aud de salariul minim la privat 700 de lei. culmea, de la primul salar pe 2011 si pana in prezent eu am 670 lei negociat.am tot cautat pe net sa vad si peste tot zice 700.poate cineva sa ma lumineze si pe mine?:)
si inca ceva. am avut 600 lei anul trecut salar.prin octombrie am semnat pentru o marire de 60 de lei.pana in 2011 am luat deci, salar 660 lei.insa la marirea incepand din 2011, am primit 670 salar ca find salar minim pe acest an(nu 700).aici am 2 probleme si vas ruga sa imi explicati daca se poate:

1. dece se vehiculeaza 700 lei in mod oficial dar eu am 670.
2. e legal ca odata cu marirea salariului minim de 600 sa imi fie anulata marirea de 60 de lei pentru care am semnat?mam trezit in luna ianuarie ca am 670. si am intrebat la birou.mi sa explicat ca sa marit salariul pentru ca a crescut salariul minim.si am zis "bine bine,dar atunci daca minim e 670, nu trebuia sa iau 730 lei din moment ce am semnat o marire de 60 de lei acum ceva vreme?".doamna de la birou a ridicat din umeri si a zis sa vorbesc cu directorul,care si el ridica din umeri si zice "nu stiu,probabil e o problema de fond".
sant total in ceata si am incredere ca cineva de aici imi va putea clarifica si mie problemele aceastea 2.nu de alta dar poate maine da o masina peste mine si nu vreau sa mor prost.multumesc anticipat