Buna ziua !
Am primit o amenda de circulatie pentru stationare interzisa de la politia locala, pe o strada care este in reabilitare cu fonduri europene. Strada este in proportie de 99% terminata, se circula pe ea, dar procesul verbal de predare al lucrarii nu a fost inca semnat de catre Primarie din cauza unor deficiente de ordinul pavele, borduri sparte si alte mici neconformitati. Intrebarea mea este: avand in vedere ca procesul verbal de terminare al lucrarilor nu a fost semnat, strada in cauza este considerata santier ? Si daca da, are voie politia locala sa dea amenzi de circulatie pe un santier ?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri !
Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o situatie cu care ma confrunt de cateva luni, privind hotararea definitiva si irevocabila de anulare a unei autorizatii de construire data de Curtea de Apel din 15.12.2011, a unei societati comerciale de sub apartamentul meu, la parter, careia nu i-am gasit finalizarea in fapt, intrucat Primaria Municipiului unde locuiesc nu respecta legile statului, respectiv hotararea definitiva si irevocabila a unei Curti de Apel. Mentionez ca in aceste luni care au trecut am facut demersuri catre Primarie, atat in scris cat si prin audiente, iar ulterior printr-o notificare scrisa la executorul judecatoresc in care s-au invocat dispozitiile art. 24 din legea contenciosului administrativ 554/2004. Aceste demersuri au fost in zadar, intrucat Primaria nu a luat nicio masura legala. Va rog daca ma puteti ajuta spunandu-mi unde ma pot adresa pentru ca aceasta anulare a autorizatiei de construire sa fie pusa in practica conform Ord. 1430/2005, art. 59, al. 2, in care se mentioneaza ca lucrarile executate cu incalcarea prevederilor legii 50/1991 privind o autorizatie de construire emisa ilegal de Primar se pot desfiinta fara a fi necesara emiterea unei autorizatii de desfiintare, atata timp cat instanta Curtii de Apel a anulat autorizatia de construire prin hotarare definitiva si irevocabila. Va multumesc !
Buna ziua !
As dori sa stiu si eu ce se intampla daca in instanta de recurs una din partile recurente (doua la numar) nu plateste taxa judiciara, fiind deja de doua ori citata.
O alta problema ar fi in cazul in care judecatorii din instanta de recurs nu au verificat toate documentele depuse la dosar (acest fapt conducand la o decizie incorecta), unde ma pot adresa cu o plangere ? Hotararea este irevocabila.
Va multumesc !
Daca dupa pronuntare inca nu s-a dispus hotararea Curtii de Apel Galati cu motivatia respectiva privind modificarea unei solutii anterioare data de Tribunalul Braila. Cum pot inainta o cale de atac conform art. 322 din C. proc. civila, daca nu cunosc motivele Curtii de Apel, dat fiind faptul ca trebuie sa ma incadrez corect intr-o cale de atac si in termenul legii ? Mentionez ca este vorba de anularea unui act administrativ eliberat de Primarie in mod ilegal, drept pentru care instanta de Contencios Administrativ a dispus anularea actului iar la recurs s-a modificat solutia. De aceea va rog daca se poate sa ma indrumati cum as putea inainta o cerere pentru o cale de atac incadrata corect in aceasta situatie. Va multumesc !
Buna ziua !
Am castigat un proces la Instanta Contencios Administrativ Braila privind anularea unui act administrativ eliberat de Primarie. Paratii au facut recurs la Curtea de Apel Galati, unde nu am fost lasat sa-mi sustin cauza, judecatorul intrerupandu-ma si lasandu-ma sa inteleg ca este suficient ceea ce am pledat pentru a se da o solutie corecta ca cea din Braila. In cele din urma solutia a fost admiterea recursului paratilor si respingerea actiunii reclamantului (subsemnatul) ca nefondata. Ce cale de atac mai pot urma ? Revizuirea hotararii recurate se incadreaza in cauza de fata ? Va multumesc !