avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotararea definitiva si irevocabila a anularii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotararea definitiva si irevocabila a anularii autorizatiei de construire, nedusa la bun sfarsit

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o situatie cu care ma confrunt de cateva luni, privind hotararea definitiva si irevocabila de anulare a unei autorizatii de construire data de Curtea de Apel din 15.12.2011, a unei societati comerciale de sub apartamentul meu, la parter, careia nu i-am gasit finalizarea in fapt, intrucat Primaria Municipiului unde locuiesc nu respecta legile statului, respectiv hotararea definitiva si irevocabila a unei Curti de Apel. Mentionez ca in aceste luni care au trecut am facut demersuri catre Primarie, atat in scris cat si prin audiente, iar ulterior printr-o notificare scrisa la executorul judecatoresc in care s-au invocat dispozitiile art. 24 din legea contenciosului administrativ 554/2004. Aceste demersuri au fost in zadar, intrucat Primaria nu a luat nicio masura legala. Va rog daca ma puteti ajuta spunandu-mi unde ma pot adresa pentru ca aceasta anulare a autorizatiei de construire sa fie pusa in practica conform Ord. 1430/2005, art. 59, al. 2, in care se mentioneaza ca lucrarile executate cu incalcarea prevederilor legii 50/1991 privind o autorizatie de construire emisa ilegal de Primar se pot desfiinta fara a fi necesara emiterea unei autorizatii de desfiintare, atata timp cat instanta Curtii de Apel a anulat autorizatia de construire prin hotarare definitiva si irevocabila. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: bonck2001 , utilizator 19:56, 20 August 2012
Ma poate ajuta cineva ? Va rog !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare autorizatie de constructie alinebarbu2 alinebarbu2 Primaria sect 1 a emis o autorizatie de constructie pt o cladire ce va fi construita pe hotar si care incalca flagrant mai multe norme de urbanism.(cladirea se ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie? bysnis bysnis In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie? Din cate stiu se poate anula atunci cand nu se respecta codul civil, sau nu exista test de insorire ... (vezi toată discuția)
Refuzul functionarului public de a pune in executare o hotarare definitiva legalmgm legalmgm Buna ziua, Va rog sa-mi indicati procedura si temeiul legal pentru a cere in instanta (penal ? conencios ?) sanctionarea unui primar de sector care de 2 ani ... (vezi toată discuția)