avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Activitate sacredfaith666

Activitate sacredfaith666

Am inteles. Banuiesc ca exista exceptii in cazul profesiilor (ex. medic, profesor etc etc).
exact, aceasta era formularea.
Si oare, in cazul meu, adica incadrarea necorespunzatoare a postului de Analist Servicii Clienti din 2005 si pana in prezent, nu constituie nerespectarea conditiilor legale?
Multumesc
multumesc, ar fi fost cam incorect sa se faca modificarea retroactiv.
Din ce citisem eu insa,parca undeva in codul muncii, incadrarea necorespunzatoare a unui post conform studiilor atrage dupa sine nulitatea contractului...
Multumesc pentru raspuns.

Problema este ca eu sunt incadrat la post de studii superioare inca din 2005-2006.
Daca vor face acum modificarea, se va face retroactiv, sau doar postul actual (pe care-l ocup din 2011) se va schimba?
Am studiat cartea de munca si toate filele sunt completate cu functia "Analist Servicii Clienti" din 2005 si pana in 2011 cand aceasta a incetat, conform noii legislatii. Cei de la ITM oare nu au cerut un act prin care sa se dovedeasca studiile superioare, pentru ca din ce am auzit, incadrarea necorespunzatoare cu studiile constituie caz legal.

multumesc
Buna ziua,

am si eu o nelamurire: am fost angajat in 2005 la o companie multinationala, in contract avand functia de "analist servicii client", fara sa am facultatea terminata.
Acum, in 2011 am schimbat postul in aceeasi companie, noua denumire fiind "Specialist Plan sinteze", care, de asemenea, conform COR necesita studii superioare.

Am terminat facultatea in 2010, insa din lipsa de timp datorita serviciului in principiu, nu am sustinut examenul de licenta, urmand ca in februarie anul viitor sa il sustin.

Recent am primit o cerere de la HR, care imi cer sa prezint diploma de licenta, intrucat ei trebuie sa fie acoperiti pentru postul pe care il ocup, intrucat acesta necesita studii superioare. Nu stiu daca mai pot astepta pana cand obtin eu diploma, dar interesant este ca din 2005 si pana acum nu au zis nimic, cartea de munca fiind chiar incheiata cu functia "analist servicii clienti", cu tot cu parafele de la ITM etc. Aceasta mi-a fost predata, intrucat nu se mai foloseste din 2010-2011.

Se poate efectua o modificare printr-un act aditional, astfel incat pana cand le prezint diploma, sa ma incadreze pe un post cu "studii medii", sau care este parerea dvs?

Multumesc
Buna ziua,

Am nevoie de niste sfaturi privind cum as putea recupera taxa de prima inmatriculare pe care am achitat-o in ianuarie 2008 la Administratia Financiara sector 5 Bucuresti si a constat in aprox. 1500RON.

Din cate am inteles, primul pas este sa depun un dosar care sa contina o cerere de restituire, copia chitantei, copia de pe certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a vehiculului la aceeasi institutie, urmand sa-i chem in instanta in caz ca respunsul este negativ.

Intrebarea mea este ce motiv sa invoc in acea cerere (avand in vedere ca taxa a fost achitata in 2008), pentru ca stiu ca aceasta taxa a tot suferit modificari de atunci.
In al doilea rand, cererea se depune prin posta (recomandata) sau trebuie depusa direct la ghiseu acolo?

Multumesc mult
Răspuns la discuția Plangere impotriva unui notar
Am trimis deja pe 28.02 notificare prin executorul judecatoresc, solicitand avansul achitat si informandu-l de faptul ca nu mai doresc prelungirea ante-contractului si, implicit semnarea Contractului de V-C, de vreme ce acest lucru nu s-a intamplat pana la data limita stipulata in Promisiune. Motivul pe care l-am invocat este neindeplinirea obligatiilor de catre vanzator (mai exact, termenul de semnare al Contractului)
Va salut,

as putea oare sa depun plangere impotriva notarului care a autentificat un ante-contract de V-C?
Situatia este urmatoarea:

Am semnat Ante-contract de V-C pe 26.10, efectuand un avans de 2500Eur. Termenul initial de semnare al Contractului de Vanzare fiind 15 Decembrie.

Datorita faptului ca vanzatorii nu au obtinut doc. de proprietate pentru a putea face instrainarea, s-a prelungit ante-contractul pana pe 20 februarie.
Cum nici pana la acea data nu s-a realizat semnarea Contractului, tot din cauza faptului ca vanzatorul nu a emis documentele respective, am decis sa renunt la apartament si sa nu mai accept prelungirea ante-contractului.

M-am prezentat la notarul care ne-a autentificat acest Antecontract pentru a-mi da o certificare de faptul ca vanzatorii nu s-au prezentat pentru a semna Contractul de V-C pana la data de 20 februarie pentru a putea merge mai departe sa-mi recuperez avansul, insa acesta a refuzat, spunand ca el nu-mi poate da asa ceva.

Acum ma gandesc ca refuzul notarului de a ma ajuta se explica prin faptul ca este colaboratorul Vanzatoarei, fiind recomandat de aceasta.
Ma gandeam daca pot face ceva in legatura cu acest refuz.
Eu pot dovedi cu confirmare scrisa emisa de ANCPI ca ei pe data de 20.02.2012, data limita de semnare a Contractului nu aveau documentatia de apartamentare emisa si deci, era imposibil sa se prezinte pentru a semna Contractul de Vanzare

Multumesc.
Răspuns la discuția Problema antecontract V-C
Multumesc mult.

Mai stiu si de posibilitatea in care, inafara pierderii avansului, in caz ca vanzatorul isi va rezolva problemele cu documentele, acesta poate solicita instantei o hotarare judecatoreasca ce va tine loc de Contract, astfel incat voi fi practic obligat sa cumpar apartamentul.
In ce masura este posibila aceasta hotarare si cat de des ati intalnit-o pana acum?

Multumesc inca o data
Răspuns la discuția Problema antecontract V-C
Am luat legatura si ci ANCPI, acestia informandu-ne printr-un comunicat de faptul ca exista dezmembrarea terenului, doar ca documentatia pentru apartamentare (alocarea numarului cadastral pentru fiecare apartament in parte) nu a fost depusa de catre Vanzator.

Acum sincer, datorita intarzierii ne-am orientat deja catre un alt apartament care are toate documentele ok si am dori sa obtinem rezolutiunea ante-contractului incheiat cu acest dezvoltator, pe motiv ca ne-au pus in intarziere cu mult peste termenul stabilit initial.

Putem oare semna inca un ante-contract cu un alt Vanzator, atata timp cat cel care este incheiat deja nu este inca anulat?
Multumesc